Toysdaily 玩具日報

查看: 4586|回復: 11

[個人收藏] 又舊物新影!!!!—ROBOT魂 062 REBORNS GUNDAM 一攝報告

好耐好耐之前既一隻公仔,OO入面既最終BOSS。之前玩過,但當年未有心去做咁多評論報告,依家有時間,有心機,即時補做。

其他R魂報告,可以到小弟的BLOG看看:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1239035/index{:1_226:}

以當年而言,配件算幾多下~

素體造型唔錯

不過,由於佢既設計上要預備搞變型,所以肩部既設計有點奇怪。而手肩既設計都唔太好,導致肩關節承托力不足,一拿槍盾,隻手就見唔夠力了~

擺POSE也相當麻煩

隻手真係好易跌下來

唔同角度影下啦~

放仔都好玩既,不過影相個時難就D。用新架幫幫手先~

拔劍~~

不過,呢隻野D動作生硬,很大程度上,是因為隻腳、腿既可動度真係唔多夠。以當年既技術而言,上色算唔錯,但整體還是做得不太好。特別係比例上,佢比OO大好多,成個大人同細路咁,好難擺埋一齊玩,結果放棄重演劇場的念頭。

REBORNS CANNON。要整,唔太難,但要企到就真係好煩(因為D野左跌右跌咁)

最後,放一放手仔玩下先~

其他R魂報告,可以到小弟的BLOG看看:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1239035/index:77:
CHing做左Banshee Norn報告未?
very nice photos.  nice poses.  support.
回復 2# stonekeung01

哈哈~~~我未買呢隻啊~~~
我嗰隻已經封塵啦......
依隻其實出得幾好,除左個頭
尼隻 REBORNS GUNDAM 做得十分差 手短腳短又細粒冇霸氣
同 HGUC 冇得比 真係送都唔要 唯一好係配件多少少

REBORNS GUNDAM 係我愛機之一 但只有 HGUC 同Robot 魂 HGUC 又簡陋 真係可惜

尼隻 REBORNS GUNDAM 做得十分差 手短腳短又細粒冇霸氣
同 HGUC 冇得比 真係送都唔要 唯一好係配件多少少 ...
chsimon 發表於 18-7-2013 05:32 PM

我就唔信真係有人送比你,你會唔收~:he:

以外型黎講HG係比例同造型都好過ROBOT魂(面相夠凶!)
無奈模型始終係模型, 觀賞大於把玩, 玩幾下已經散散地, 冇癮...
無小浮炮同又粗又大o既光劍, 最後咪又係要追返ROBOT魂
回復 9# 周幼平

冇錯 HGUC同 robot 魂都有不足 但又冇其他選擇 so sad
很喜歡呢隻, 沒出trans-am版很遺憾........{:1_207:}
回復 11# FANGJOKER

出左TRANS-AM版可同TRANS-AM RAISER對打唔錯。不過兩隻野既比例做得唔好,早期笨大既一大敗筆。