Toysdaily 玩具日報

查看: 2952|回復: 14

[詢問] 請問各位人偶可長時間保持舉手等動作會不會損壞?

在下不想將人偶企到直一直地展示 想用動作展出 例如ironman爆地 舉手開火等名場面
不知會否令壽命下降?
我都有同樣問題,我都想知,推!
但也要考慮是否玻璃櫃display防陳控濕。 好難一概而論� 小弟地方淺窄,個個齋企。 但可以念下一個人細佬長舉要放血;有公仔齋放也自已分體。 隨緣.... 有時我念擺放同maintenance重貴過隻figure.......
我隻雷神VER1舉起個搥仔成年都冇事:36:
但我試過隻GODFATHER同舊小丑企咗一排自動斷腳!

多謝多位師兄指點:43:我有時間幫他們轉下動作
看來我會盡情爆地:34:

回復 5# heewing

環境影響?:Q我沒有特別處理 只是不讓他們曬太陽和曬燈
回復 6# deeyuk

那要怎麼辨 ,自己換身體? 我可能需要預早找東西承托了:help:
回復 9# zinv

果次之後,我DISPLAY親都用腳座,我諗會好D!
但我試過隻GODFATHER同舊小丑企咗一排自動斷腳!
deeyuk 發表於 18-7-2013 01:47 AM

HT舊素體,膝關節是易斷的,無得預防.....
我隻ironman一直爆地oose,跟住catwoman就屈住隻腳放上batpod度
咁樣我一排時間之後會唔會好易斷關節嫁{:1_236:}
回復 10# heewing

聽完師兄講我要諗下先入m記
我隻ironman一直爆地oose,跟住catwoman就屈住隻腳放上batpod度
咁樣我一排時間之後會唔會好易斷關節嫁{:1_ ...
billykwok725 發表於 20-7-2013 12:45 PM

會斷都唔奇啦, 膠都會老化嫁.
回復 11# deeyuk

我也開始使用了 多謝ching指導
回復 16# zinv

CHING 客氣啦!唔好講指導,大家研究下姐!