Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: aesopq

[其他] 2014年 新 GODZILLA 電影

終於有張清楚 d 既 正面

《哥斯拉》終極港版預告絕密曝光 HD GODZILLA Official Trailer  

http://www.youtube.com/watch?v=oBHfJOFoz2s
updated New international trailer

http://youtu.be/Dq0HGROyqDA
剛才行過千色店, 套戲D玩具已經上架。
我好出奇呢套野十年前劣評如潮又唔收得之下竟然仲有投資者肯比錢拍?

日本人多人鍾意我唔知喇, 自己或感覺香港無乜FANS, 鬼佬世界亦不見得特別多
因為我們都無被核彈炸過

唔會入場睇喇, 希望荷李活快D睇中高達喇
我好出奇呢套野十年前劣評如潮又唔收得之下竟然仲有投資者肯比錢拍?

日本人多人鍾意我唔知喇, 自己或感 ...
熱狗OO 發表於 7-4-2014 09:17 PM

https://www.youtube.com/watch?v=t-993dwUZRA
wind69 發表於 7-4-2014 11:08 PM

師兄, 我知咩叫做 "G-SAVIOUR" 個黑鬼妹同主角最後打車輪我仲驚到幾晚訓唔著

這只是美國出品, 不算是荷李活BLOCK BUSTER級數吧?

所以不算是我所說的 "被荷李活睇中" ...

日本人多人鍾意我唔知喇, 自己或感 ...
熱狗OO 發表於 7-4-2014 09:17 PM

十幾年前果套劣評如潮係因為根本唔按日本原版黎拍

至於原版嚮鬼佬果度既人氣唔系你想象中咁差既, 英文維基網站記載住大把各界人士向原版致敬既資料, 1954年既第一部電影嚮2010年仲俾帝國雜志選入左"The 100 Best Films Of World Cinema"

另外從第一次嘗試失敗之後鬼佬仲唔死心再落重本拍多次就知道好多人仲意, 制作方亦都強調左今次係以原版形象為基礎, 而唔系98果隻大蜥蜴形象.
剛看完, 最後都是老美威威(不是指結束災難)...
略嫌怪獸造型太極端...
哥斯拉 Godzilla 3D 奇幻歷險Trick Art @新世紀廣場

澎湖中興電影城 哥斯拉 電影海報 ... :time:
Godzilla 2 之 肥c9 & friends ??