Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 柯柏文 MP01、04、10

頭像被屏蔽
MP10!第一呢隻最近出, 要找返都唔使天價
第二以後mp都會用呢個size做參考,可以一齊擺
第三關節設計令佢非常posable, mp1係鐵多,關節唔少, 但腳掌關節幅度唔夠, 好多pose其實無辦法企穩架
第四當然係有埋櫃有埋文仔(裡面架車),就算mp4都係得個櫃無文仔
第五mp10即使貪平買美版都唔怕,因為只係色用左卡通色,但煙筒無改短,個模同日版一樣
其實mp10美版行貨進註反斗城時係海量,砌哂牆,家下無哂絕對唔係賣哂,而係可能運左去第二個國家做跳樓貨,咁就該煨囉(好有可能係星加坡同埋同埋生活指數低d的東南亞)
這隻聽說不能變形的, 不能變形的變形金剛........
mythsgod 發表於 30-7-2013 01:52 PM

咁就有d可惜, 咁難得個外形做到咁靚.
回復 32# boyosc
多謝師兄意見,不過我最後買左MP-1L了。
其實我買MP-1L之前都心大心細諗緊架,因為我最鐘意幫D玩具攞POSE,MP10絕對應該係首選。但係諗諗下我將佢放係六神合體、超獸機神佢地隔離,個個都係唔係太多POSE,所以放棄左可動高的MP10,而且我預期變型金剛我都只會買柯柏文一隻(哈哈,暫時都仲係咁諗),所以都係買隻經典少少嘅。
而的確MP-1可動性真係唔算太高,個腳眼關節又唔係好緊,搞到好多動作要擰好多次先搵到個平衡點,所以入左櫃我都唔會點攞佢出來架喇!

如果師兄所言屬實,等我下次去東南亞旅行個時搵下有冇MP10先。
這隻聽說不能變形的, 不能變形的變形金剛........
mythsgod 發表於 30-7-2013 01:52 PM

其實呢隻外形係幾靚仔架,變唔變到形都唔係最重要,問題係呢隻實左係太高,成18寸,真係放唔落。
咁有冇考慮入埋BT系??? 比例/重量上同MP01 差不多(美版就用膠制)!!! 不過要高追
回復 35# ctcctf

係咪〝熱血〞,好似係18 cm高,同定價要 &%),
如果真係,我買番隻 10 b好過
當然最正系MP-1啦!:71::34:
樓主, 遲仲會出隻新.
thiam 發表於 30-7-2013 01:44 PM

呢一隻變唔到形架:70:
回復 39# tolete

精f開訂 &))   訂金  @))
回復  tolete

精f開訂 &))   訂金  @))
j.w 發表於 1-8-2013 02:37 PM

師兄請問系埋MP01啊?
睇到啦,果一隻好細隻唔岩我!:x

回復 42# tolete

睇到拉,&))大洋:he:

我有mp 01 b  重噴左大脾

你相頭隻豹我用合理價!$))剛剛入手,美版:51:
回復  tolete

睇到拉,&))大洋

你相頭隻豹我用合理價!$))剛剛入手,美版
j.w 發表於 1-8-2013 05:22 PM

美版音波,系唔系?