Toysdaily 玩具日報

查看: 6115|回復: 11

[玩具報告] 重裝之獸!!!!—ROBOT魂 140 FULL ARMOR UNICORN GUNDAM 完全玩評報告

http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1237064/index
全武裝獨角獸,一直都沒有出手。可是,看到他愈來愈平,就真係忍唔住,入左先算,哈哈。開盒一玩,真係停唔到手。呢隻野既內容豐富,真係無得頂,去報告:

外盒份量十足了已經,好大盒。

內容不用多說,配件極多。

先介紹一下本體。本體做得相當正,同初版個樣都真係差好遠,講真,VER.2,笨大都應該做番D野先得~

可動度已經不用說了。最麻煩的裙甲問題,已經完全不成問題了,可動度極高,點玩都得~

雙肩可動度高,輕易做到雙手持槍。

用個架做下不同既動作~

今次兩支炮上得好實下,唔易甩,但問題係個盾,上左炮之後,個盾真係好易甩,咁樣對於玩全武裝個時係一個好大既問題。

素體既平衡做得唔錯,呢個動作其實好考隻野既功夫。因為佢得左腳係到地,右腳係得好少部分掂到地,重要曲左腳,咁都唔跌,就即係隻野都幾穩陣。不過今次無同佢玩倒立~開始玩上甲~

先上左個背包先,真係好多野要上~

最後係出埋個大型推動器。呢個真係好麻煩。因為舊野唔重,但一上左背後個架,即時會墮下來,一墮就扯鬆哂成個背脊,所以裝備又要由頭整過。所以,整呢舊野個時,大家最好先整好個架,一搞定,就即時上架,唔好由得佢個推動器FINGFING下,否則一定出事。

用僅有既可動性做下動作。主要係條腰畀個架鎖死左~

呢隻應該算係幾多野玩既MS系列之一,唔錯,不論是上色定係可玩性都好高,所以誠意向大家推薦。

1. 武裝配備多,太好玩了
2. 素體上色好好
3. 可動度高
4. 雙手、肩做得好硬淨,上左重武裝仍然可以舉槍,非常難得
5. 背後托架做得唔錯

1. 雙手上盾個時較易鬆脫
2. 頭部抬首時的幅度不足,做唔到全速飛行一類效果
3. 雷射槍得一把,如果有齊兩把就最好了

講真,上述既缺點都係小問題,整體真係做得唔錯的R魂﹗

足本報告,可以到小弟的BLOG:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/1237064/index
:77:

都係唔full armor好D,又好睇又冇咁多嘢頂住對手:55:
FULL ARMOR的話,我覺得係個背包做得唔夠好,雖然依家都已經唔錯,但都係可以再做好D~
個盾易甩係令我唔將佢整做FA既原因{:1_224:}
買埋隻報喪女丫!!信我!!好正同個盾好好玩!!
:71::71::71::71::71::71::71:
good pics pal, this toy so good.

this one is ok , I also buy one coz of discount :he::he:
UNICORN 都是簡潔D好D...FULL ARMOR 就...都OK LA :51:
very nice photos.  support.  I thinks full armor looks better in destroy mode.
外型帥可動高武裝多, 的確算是很出色了~

說到不滿的話大抵是不能完全重現FA獨角獸的destroy mode這點吧:42:
頭像被屏蔽
感謝師兄分享靚相報告!