Toysdaily 玩具日報

查看: 6673|回復: 17

[分享討論] 舊書架改建為兩大富豪劏房(新手初回手機劣圖)

用咗個舊書架,自組 : 加背板 、由木紋改成銀色(cyber D)、加LED照明、加門鉸、加亞加力膠片、封晒邊位做防潮防塵、加埋個背景,粗粗地用住先:(

第一次upload 相,抄錯 link 添 {:1_225:}
Good job! Well done~ :71:
Good job!  non photo :47:play me :44:

正!!請問你用咩改左木紋做銀色??同埋你D燈裝左係邊照得咁平均??
多謝分享師兄嘅收藏{:1_211:}
但係布斯個頭放响嗰度好似唔係幾好喎:cool:
師兄快啲組返隻西裝版布斯啦:75:
多謝分享師兄嘅收藏
但係布斯個頭放响嗰度好似唔係幾好喎
師兄快&#218 ...
qiy 發表於 10-7-2013 09:29 PM

多謝師兄提點,其實都正有此意:

個Display櫃嘅原定設計係咁嘅~
下層 : Batman + Catwoman + Batpot + 西裝版布斯(or 買多個DX12 body 加埋呢個頭)   

上層 : Tony Stark + Mark 7 + Mark 42 + War Machine M2

但以HT 嘅派貨情況,希望明年今日可以如願:26:
回復 10# allseeing

用廣告貼 sticker , 書局有得賣,專業D咪去太子上海街口間 X記,4尺封 $1x /尺
計得準嘅一層用2-3尺   
好處係易貼(當然要練習吓)、平服、干淨、唔拍整髒隻公仔
正!!請問你用咩改左木紋做銀色??同埋你D燈裝左係邊照得咁平均??
allseeing 發表於 10-7-2013 09:08 PM

櫃門4邊加木條,可以係模型鋪買 ( 我用 foam board 開料,平好多)

目的係 :
- 封咗塊膠片條 "罅" ,可以防塵防潮
- LED 同電線咪可以收埋後面睇佢唔到

一般做頂部+左、右以經好好效果,有心機做埋底個條仲靚爆
加上用咗銀色sticker 幫肋散光,所以可以照得好平均同無影

銭仔有劏房住係福氣。