Toysdaily 玩具日報

查看: 7058|回復: 11

[分享討論] RG 1/144 F91 & Crossbone系列

岩岩忽然想起.... 依家啲UC RG好多大大都話太細緻同零件容易爛,咁有朝一日佢都一定會出到F91架,咁以1/144既size黎講會唔會細得令人難以完成..... :70:
大前提係要笨大肯出先得...講開又講,如果RG出V2仲恐怖,骨架加變形加分體仲要係小型MS,唔出以笨大嘅技術力做唔做到呢?
希望出 la ~ 仲有 ex-s , gp-02 , 雷射大炮. . .. 都好想 出 rg
唔好話V2或F91,ZZ遲遲唔出大家都知B記遇到技術障礙!
F91的1/144大概只有10公分左右.要出RG.以現在的技術因該還沒辦法吧:42:
記憶中B 記無出過1/144 比例 同 HG   F91   全部1/100
最難一定係turn a turn x...兩部都無骨架....turn a小腿比噴射器用晒...turn x仲要分體....
HGUC出左十幾年後先話今年年尾出F91
咁你話幾時先有RG?
RG如果出F91 ,實買番隻玩下
做出黎實得架,
但變完一次你敢唔敢再變?

Z高達已經勉強到不行
反而幾鍾意HGUC果隻.
I want a zz gundam msz-010 in RG.
V2連MG影都未有:67:,以RG MK﹣II同 MG Crossbone既取態上最有可能開發一模多用既RG,所以我就諗起F91囉..... 仲有Wing都好似係設定為15M高....