Toysdaily 玩具日報

查看: 10995|回復: 11

[玩具攝影] METAL GEAR SOLID: 潛龍諜影 Cyborg Ninja

(防死圖: https://picasaweb.google.com/116 ... r=0&feat=directlink)

Metal Gear Solid 潛行諜影的科幻忍者Gray Fox原是前政府特工組織 FOXHOUND 成員。 是Big Boss 最忠心的戰士之一,可惜在1999和Solid Snake一同出征時戰死沙場。 他的身體被Dr. Clark回收,the Genome Project殖入原型外骨骼讓其復活成為實驗品。 實驗令他痛不欲生。 2003年他手刃Dr. Clark,破壞所有資料並重獲自由,繼而在05年成為Liquid Snake’s FOXHOUND 叛變的一員。 當然,在亞拉斯加Solid Snake遇上這六年前的戰友,由友化敵,再由敵化友,臨尾尋回良知拯救Solid Snake 免死於Liquid Snake所操縱的Metal Gear REX腳下。  http://metalgear.wikia.com/wiki/Cyborg_Ninja

當時我沒Playstation,玩的Metal Gear都是後來的電腦版,但Gray Fox出場真是 “型、英、帥”。 {:1_238:}就單以日本刀擋子彈 (如十年後Movie: X-men Origin Deadpool用刀擋子彈一樣) 真是叫我嘆為觀止。 尾段壯士斷臂再救Solid Snake也讓我動容,所以Playarts改一出,我怎樣也要收入名下。 可惜這版本沒跟頭雕; 頭雕版又是紅色甲,是遺憾的地方啊…

照樣先P.S.~{:1_226:}
------------

斬死你~~~~:no:

------
對比雷電,METAL GEAR RISING RAIDEN副甲真的再進一步~:shy:

無P.S.:!

謝欣賞~ 你留名是我力量~{:1_226:}
play arts改這隻半人半機械忍者出得好鬼正!
令小弟墮入深淵:^

.可憐忍者:time:
回復 2# Keroro軍曹

我入了兩隻PLAYARTS, 都是MGS忍者和雷電... :die:

回復 3# 阿姆羅。雷

???????????? 著O個位??? {:1_215:}  咁又係, 成身改做. 分分鐘連'細佬'都無埋... 重有嘜人生樂趣呢???{:1_225:}
Cyborg Ninja型得多!!!!!
回復 6# 老實人

係咩? 其實對比CYBORG NINJA, RAIDEN有少少設計誇張/累聚左, 但玩左隻GAME又唔覺, 重覺得佢設計反超前添~ :love:
回復  Keroro軍曹

我入了兩隻PLAYARTS, 都是MGS忍者和雷電...
darknight 發表於 8-7-2013 11:07 PM

呢隻又炒到上天.......你高追?
回復 8# edmondphk

回落到8魚入,依家多貨6魚都好似有。
回復  edmondphk

回落到8魚入,依家多貨6魚都好似有。
darknight 發表於 10-7-2013 01:11 PM

介唔介意PM我係邊度搵?
我未試過見到現貨, Y-BID同淘寶都係天價
回復 10# edmondphk

Sorry, 呢隻忍者我好早期買...... 但都要五魚{:1_228:}
我喜歡這一張。