Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 近日的有趣新聞

你地有無聽聞七一果日有人比人捉藏械,原來佢放左玩具槍在自己車位。但咁多地方唔放,偏偏放在車位。原來係一場誤會。
我覺得呢單有趣 D:

陳振聰囚12年 法官直斥無恥邪惡
商人陳振聰因為偽造遺囑和行使假文書罪,在高等法院被判入獄12年,同時要支付控方200多萬元的初級偵訊訟費。
法官形容,陳振聰的行為無恥、邪惡和極之貪婪,不惜破壞華懋集團已故主席龔如心的聲譽,利用龔如心對他的信任,所以採納法例最高刑期作為量刑起點。

林以諾示意祈禱, 陳振聰兩秒搞掂
帶領陳振聰棄絕風水、投靠基督教的林以諾牧師,今日繼續現身支持陳振聰。惟因太多旁聽人士逼爆法庭座位,以致林以諾一度未能進入法庭,直至法官休庭考慮判刑時,陳的私生女倫培珍向林讓座,林始能旁聽。

休庭期間,林向坐在犯人欄內的陳遙距示意,叫陳祈禱。陳見狀低頭閉目兩秒鐘,完成禱告,但最後仍被重判。散庭後,三四名教友在庭外合十祈禱

一個神棍的下場,就是被另一個神棍"昆"..........
入去坐好明顯是神給他的考驗啦!!
一個無恥邪惡的神棍,仍有三四名教友在庭外合十祈禱!!??
我相信最有趣莫過於"秃鷹"叫黎智英自己提供資料邊個搞佢, 如果唔係做唔到嘢, 我想問, 如果話到比你聽係邊個, 咁仲駛乜你查呢?