Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[其他] 甚麽是梁振英? 甚麽是TOYBIZ MARVEL?

佢如果真係可以令梁振英扯!叫聲契哥都得!
(係「走」果隻…唔係甜果隻…死…越解釋越邪…) ...
原罪 發表於 5-7-2013 05:24 PM

其實呢個係廣告帖, 吹到toybiz天上有地下無,
咁呢隻ml blade就可以高價脫得手, 哈哈~~:34:
(閒聊區有新post講網絡打手, 我都代入番打手角色)

真心話: 本來晨早應該拆盒玩的, 可惜之前俾隻sota蘇聯佬斷腳嚇親,
到而家仲驚魂未定, 好怕隻ml一開盒又自動斷肢, 唯有再慢慢欣賞盒面定定驚~~:o
其實呢個係廣告帖, 吹到toybiz天上有地下無,
咁呢隻ml blade就可以高價脫得手, 哈哈~~
(閒聊區有 ...
cliffordchan107 發表於 5-7-2013 05:38 PM

拿!
如果你係收藏,我就唔串你既。
收藏家有收藏家令人感動既地方…我之前出過一個玩具展覽post,就有好多未開封既玩具。
真係好感動!:$
想起 Yamato (專出 Macross) 的命運, 同 Toybiz 一樣.
lk_yau 發表於 5-7-2013 05:37 PM

又真係幾似, y記出macross fans個個讚, 雖然無買過macross但睇到版友post都見到y記落咗好多誠意係macross身上, 好專一做macross的機體, 由1/48到1/60都好有進步, 但係還是敵不過內部經營問題, 可惜.
(y記只有過群雄同mb合金, qc上色幾乎無乜缺點, 盡見生產誠意.)
所以有時覺得越鍾意某類興趣, 反而唔好做某類生意,
有時為咗完美和堅持而固執, 最後搞到生 ...
cliffordchan107 發表於 5-7-2013 05:31 PM

:78:係架!
你睇下財團B,改一改關節,HG又再由頭出一次…
拿!
如果你係收藏,我就唔串你既。
收藏家有收藏家令人感動既地方…我之前出過一個玩具展覽post,就 ...
原罪 發表於 5-7-2013 05:43 PM

唔玩就笨了, 又唔帶得落棺材~~:59:
今晩就來個辣心摧盒~~{:1_214:}
係架!
原罪 發表於 5-7-2013 05:45 PM

除左 Yamato, 就算係上班族, 什至特首都係. 好有心做好的, 可能最後冇得撈, 反而果D求求其其, 成日講大話 ge, 仲撈得起. (幾有誓理性):78:
係架!
原罪 發表於 5-7-2013 05:45 PM

笨大模型始終是老本行, 進步同心都應該仲有少少的,
雖然gundam age唔受歡迎, 但都聽唔少人話age 出的hg都幾好砌,
反而一d成品就明顯無晒心了, 例如近期rider的shf, 好多都唔見咗條腰...:55:
完美地再扯上振英哥 :he::handshake:
笨大模型始終是老本行, 進步同心都應該仲有少少的,
雖然gundam age唔受歡迎, 但都聽唔少人話age ...
cliffordchan107 發表於 5-7-2013 05:53 PM

好同意, 有時Bandai的idea真係好正, 但往往Bandai又要靠這些idea賺盡, 冷飯最初炒是香的, 炒多幾次就燶 ga la.
除左 Yamato, 就算係上班族, 什至特首都係. 好有心做好的, 可能最後冇得撈, 反而果D求求其其, 成日講大話 ...
lk_yau 發表於 5-7-2013 05:52 PM

呢個好多時都啱用的, 有心做的, 要求也多, 同事下屬做得不好自然不滿而責怪, 得罪人多, 群起不合作或攻之, 最後屈不得志, 離場而去...這樣loop~~
唔玩就笨了, 又唔帶得落棺材~~
今晩就來個辣心摧盒~~
cliffordchan107 發表於 5-7-2013 05:48 PM

{:1_219:}走數就搵人射爆你!
出個咁嘅Post, 真係服左大大你:(
梁振英是狼是騙子
thats it!
我見師兄也系另外一個玩具forum貼呢份文章,也支持你了!{:1_208:}
唔玩就笨了, 又唔帶得落棺材~~
今晩就來個辣心摧盒~~
cliffordchan107 發表於 5-7-2013 05:48 PM

老變呢期比較悶,出多D美玩post,等你:^