Toysdaily 玩具日報

查看: 12369|回復: 15

[劇場創作] what if : 如果Iron Man mark-VI 遇上 第一集大佬Iron Monger

其實第一集大佬Iron Monger恐武有力,英明神武,如果唔係咁o岩有個特大聚變能源反應爐響正他們腳下,爆佢一下,Iron Man mark-III 想贏都好難

哈哈,本人特意安排 Iron Monger 大戰 Iron Man mark-VI , 夢之大戰一觸發!! {:1_213:}

先出場為 6 吋版 Iron Monger

左睇睇

右睇睇

橫睇掂睇都咁強大!!

光頭佬Obadiah Stane 霸氣大笑 : 哈哈哈,今次無左個特大反應爐,SURE WIN!! {:1_203:}

為復仇而來既 Iron Monger 來勢洶洶,準備就緒!!

再來介紹一下左攻右既 3.75吋Iron Man mark-VI

mark-VI 比較好認,因為得佢心口係三角嘜

介紹完畢 (哈,反正大家家裡都有呢隻....)

大戰預備開始!! 倒數 THREE, TWO, ONE ~~ STOP!? {:1_204:}

鋼鐵人Tony Stark選手投訴 : 3.75吋figure 點夠 6吋figure打呢?!! 呢場大戰 not fair!!

光頭佬Obadiah Stane 開甲反駁 : 你睇清楚,雖是6吋figure,但甲中人都是3.75吋比例,只係我件甲大左DD之嘛...Tony,就怪你自己笨實唔著大甲吧! 哈哈哈!!

鋼鐵人Tony Stark : 大甲? 我某晚失睡都好似做左一件......:36:

準備著大甲!!

合體!! 高狄安!!

Stark Tech Assault Armor!!! Ready!!!

THREE, TWO, ONE!! ~~FIGHT!!!! {:1_214:}{:1_214:}{:1_214:}

Iron Man 大甲火力太強大了,戰況一面倒!!
Iron Monger 大慘敗!! :59:

正義必勝!! 大團圓結局!!

後話:
本人基本上是漫畫向的收藏者
但電影版玩具也偶有佳作!!
呢兩隻真係一級正!! :71: 無入錯!! 希望大家也喜歡!!

多送一張大甲圖!! 是好物!!

謝謝收看!!
:64:
正喎, 請問是那個牌子?
回復 1# NNSKK

兩隻我都有, 但無位DISPLAY......買返嚟放咗一陣就收返入盒........如果呢個IRON MAN大甲造型有喺電影出過.....命運會大大不同:!
Stark Tech Assault Armor 好正喎, 仲有邊度會買到呢?
回復 2# mushroom
都係孩記既!! {:1_208:}
隻 Iron Monger 係響 Iron Man 電影第一集既6吋 figure
隻大甲係 Avengers 系列 既玩具!!  

回復 3# Called_Wind

鞋.....師兄情況已比我好了, 我D玩具買左,拆盒,玩一玩,就要即日PACK返入箱了.....哈哈,整個過程只可叫 RE-PACK吧...:42:
這大甲是絕對好東西!! 無電影或漫畫背景所以無人氣就真有D可惜了 :38:

回復 4# coltrane

我現居於無咩玩具店既袋鼠國....
哈哈,呢兩隻我都從 eBay 入手既....香港唔知邊樹有law....

回復 5# NNSKK

袋鼠國??{:1_236:}師兄喺袋鼠國邊度?? 我去年至喺袋鼠國返嚟香港:)
Nonger can stand 1 min if really fight with MK-VII... :(

Thanks sharing! :)
回復  mushroom
都係孩記既!!
隻 Iron Monger 係響 Iron Man 電影第一集既6吋 figure
隻大甲 ...
NNSKK 發表於 3-7-2013 06:51 PM

希望山口或Mafex會出吧...........
回復 6# Called_Wind
哈哈,我住響ADELAIDE,師兄之前住那裡? :65:

回復 7# Douglas.M.Saint

應該是呢....響眾多Iron Man 中mark 6 招粗 laser 最惡最屈機!! :76:

回復 8# mushroom

好難講了...:42:畢竟 Iron Monger 唔算係十分人氣既奸角.....
回復 9# NNSKK

Melbourne 呀師兄。會回港嗎?
I think even MK-3 can stand against Monger. The reason why Monger got the upper hand is because MK-3 is using the old arc reactor hence it cannot produce enough power for the fight.
都係孩記既!!
隻大甲 ...
NNSKK 發表於 3-7-2013 06:51 PM

無電影或漫畫背景,其實呢隻是甚麼?
回復 12# mushroom

concept series toy I guess?
回復 10# Called_Wind
少回了, 通常聖誕有大假才回港

回復 11# jeffloh

哈哈, 自己係MONGER FANS, 當然要幫MONGER講好說話啦
其實如果MARK3 有返十足動力,及可以用返手LASER,但 MONGER 裝甲又大又厚, 手LASER應該傷唔到佢吧....

這樣高速既MARK3 對力量既 MONGER,會是精彩的持久戰了!!

回復 12# mushroom

因為這大甲無響任何漫畫出現過,這大甲只為生產玩具而設計出來.....

漫畫中Iron Man 常用的大甲叫Hulkbuster,專為打HULK用(但也好像沒有贏過HULK)

哈,如果呢件Stark Tech Assault Armor扣減番D飛彈大砲,掛名
Hulkbuster 推出市場,一定好賣十幾倍....

concept series toy I guess?
Called_Wind 發表於 4-7-2013 08:57 PM

即係batmobile, 加好多原著都無的改裝