Toysdaily 玩具日報

[趣味] 除蟑螂新絕招 -----急凍雪女噴霧大戰蟑螂???~@_@~

除蟑螂新絕招 -----急凍雪女噴霧大戰蟑螂???{:1_236:}{:1_236:}{:1_236:}

日本寒冰噴霧 瞬間冰封殺蟲 急凍冷卻噴霧 克蟑新絕招 急凍噴霧 最強冷凍氣體-75保證一噴就硬硬 母親招喚雪女登場 蟑螂
我非常喜歡冬天不喜歡夏天,一方面是因為我不喜歡流汗以外~夏天一到讓我最害怕的還有­一點,那就是會有很多蟲(阿漆我很怕蟲)~這當中又以蟑螂(小強)是我最最最害怕的敵­人,不過如果真的發生遭遇戰~用殺蟲劑怕味道+中毒、用拖鞋+報紙又怕死一整片(你知­道我意思),總之難道沒有好方法嗎?大家別擔心~今天要跟大家分享的這一罐克蟑新絕招­:急凍噴霧,保證是將來最強的居家武器呦。

急凍噴霧(フマキラー ゴキブリ凍止ジェット)最厲害的地方就是它擁有-75℃的絕對凍氣,也就是說〝如果只­是針對小型害蟲〞,那麼效用在一瞬間就可以控制住敵方行動~但注意不可以直接對著人體­噴噴,會凍傷的說~
如果拿來對付小強大概就像這樣

最近日本推出的急凍噴霧電視廣告~其實還蠻爆笑的:34:

結尾一家歡樂的樣子~這是代表雪女以後連除蟲的工作都丟了嗎?
目前日本這三罐入售價是3200日圓(折合台幣約快1000元)
如果對這款急凍噴霧有興趣的朋友
可以上拍賣找找看呦~~~:love:

http://www.youtube.com/watch?v=uxV9KUY4oP8

呢招試過,用震痛噴霧一噴,只需一兩秒,攪掂~:he:
呢招試過,用震痛噴霧一噴,只需一兩秒,攪掂~
chinam 發表於 2-7-2013 04:44 PM

唔得啦...
噴皮膚會整傷...
不要亂試...

:he:
唔得啦...
噴皮膚會整傷...
不要亂試...
小堅 發表於 2-7-2013 04:51 PM

噴曱甴之嘛,果時0岩0岩有係手,D女仔又依嘩鬼叫,
咁咪試下囉,點知快過殺蟲水,快靚正之餘,仲冇咩味~
噴曱甴之嘛,果時0岩0岩有係手,D女仔又依嘩鬼叫,
咁咪試下囉,點知快過殺蟲水,快 ...
chinam 發表於 2-7-2013 05:03 PM

呢支好野...
一噴隻野硬晒太...
可以慢慢清理...
呢支好野...
一噴隻野硬晒太...
可以慢慢清理...
小堅 發表於 3-7-2013 12:08 AM

用殺蟲水,都唔知要噴幾多隻野先BYE BYE,
但係冷凍就好快攪掂,唔使比佢四圍走~:71:
我最希望有對付蚊子的方法!
唔知可否噴下罐可樂變急凍可樂?
頭像被屏蔽
-75C!! 好堅!!!  不過真係要小心D, 噴到自己會好傷
toylandland 發表於 15-7-2013 10:00 AM

Agree!!應該係幾好用幾好玩咯~~~{:1_220:}

若果想買支玩下[city super] & [一田]應該有得買..................................之但係價錢會幾貴囉~~~:(