Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 非常震撼的本土生產 1/100煞帝拿模型!!

建議版主盡快删除此侵權post .因為已在報料區出過n 次.而且這侵權產品在内地也劣評如潮組合度奇差
7成??咁大件事?

之前有人post過條link,問題多過天上繁星。

quote]我係第一批, 岩岩發左換件要求, 有7成我要換
leo1977 發表於 2-7-2013 02:22 PM [/quote]
回復 13# taylortoy01

素組了^^
回復 16# leehow

也同意, action now
係內地有人砌佐大半隻,但都有唔啱件。
非常震撼本土生產 1/100煞帝拿模型!!
就是樓主的標題已經非常有趣, 很大的討論空間.
回復  taylortoy01

素組了^^
KEYMANGER 發表於 2-7-2013 08:06 PM

有無素组後相片.有多大l
   放隻1/100 高達在旁看看!thanks
真係好震撼, 你話大陸我唔奇怪, 原來香港不知不覺亦"進化"到可以大模斯樣咁抄人地啲野賺錢, 仲要好驕傲咁四圍唱
比人彈亦唔係抄襲, 而係抄得唔夠好、唔夠仔細...
已經無話可說。
E啲大陸式「自主研發」模型,真係睇下算。
Le隻根本係new-g自己ge1/72縮細板,吾係抄人不過吾比版權姐。不過侵權佢地都算老字號玩左十幾廿年:p

又一次證明大陸野無好{:1_208:}
加反句教皇嘅金句, "銅油酲始終都係裝銅油", 大陸做嘅永遠都唔會好:45:
教皇果然英明:$

證明大陸野無好..:ar:吾通曰本嘢一定好:47:
艱道只有外国個月亮才圓,
如是hottoys 死左好多年
周星馳,(食神) 有心,個,個都可以是食神!{:1_205:}
我都整緊呢隻身 說明書的錯誤及組件不良 素組派是絕對沒有能力完成的
對於噴涂派那一堆細小的分件絕對多餘 應該沒有件數300+的GK吧 把這個1000+的當GK組是會死人的
這產品最大的問題是過度宣傳過高定價 正常我們是不會期望國貨可以比得上笨呆的 但這只大家拿到手竟然連分模線都接受不了
其實外甲部分的細節及縮膠是還可以接受的 都接近MC的水平了 內構的質素就真的明顯差很多了
我還是有信心組裝後有官圖漂亮的 畢竟當初看中的就是它的設計 這只的燈飾設計絕對是販售的模型中最好的
報告一下暫時的進度
主體上半身及頭部完成
頭部內構及led完全組裝不能 要自行修整
頭部兩邊面頰件都是R 要換
左胸Led金件電極錯誤 重駁
左腳膝蓋活動件缺失 要補件
股關節漏裝了一個絲帽
其餘缺件未明
個個都啤啤聲0既...:time:
非常震撼的本土生產 1/100煞帝拿模型

佢夠膽用真名至算, 震撼就的確好震撼, 弄了這麼久結果出來是這樣. {:1_237:}