Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] TV動畫「GUNDAM BUILD FIGHTERS」2013年10月推出

又rg系統大晒
yugi 發表於 25-3-2014 09:17 AM

yugi C hing,

其實 小弟睇到21集,都晤好明 (或晤係好覺劇有講過)RG 系統是什麼? 可助解答嗎?thx!

講開 佢用rg系統出神拳,屈到爆,學過功夫既(天才)又晤識避,識睇粒子流動既 又晤比佢避(港漫招式,全幅蓋),玩晒 ……

反而有2場幾好睇的,
1  創建 對 鳳凰,有槍 劍 拳腳 均有拆招
2  2兄弟 對 名人,好正的巷戰,戰術 互戰
yugi C hing,

其實 小弟睇到21集,都晤好明 (或晤係好覺劇有講過)RG 系統是什麼? 可助解答嗎?th ...
roystoy 發表於 26-3-2014 02:49 AM

以我理解簡單d應該只係提升機體本身性能的絕招,但太屈了:oh:
兩場名人戰都好睇,
我覺得EXIA對F91果場直接了當無花臣野似打緊GVG

主角的RG系統太屈
不過我又幾期待BANDAI會以RG發動時的藍色骨架出模型, 希望會有
盟主好似仲未出場?

FA Gundam都好似未喎
第25話「約束」(最終話)

最終話までを収録したBlu-ray BOX2は6月20日(金)に発売です!
ボックスイラストはBOX1に続き海老川兼武氏が担当!
新規特典映像とともに、現在鋭意制作中です!

以我理解簡單d應該只係提升機體本身性能的絕招,但太屈了
yugi 發表於 26-3-2014 09:40 AM

其實出雙拳時好似GGG咁雙手緊握我覺得仲有Feel XDD
哇隻完美Gundam咁超級系既! (大心)
exia repair果道笑左下
exia,x1,完美同老虎今集真係好霸氣...
雖然冇戰爭果種世界觀,但其實我覺得好睇過某d舊嘅作品
looking forward to the next Gundam series.
雖然由頭到尾都係度賣緊模型廣告
個人覺得係唔錯嘅輕鬆小品
愛情 + 親情 + 友情 + 理想 + 對戰 全部都有

個人十分喜歡 K9 vs 名人, F91  vs 名人
希望 K9 出 MG
結局似足棋靈王!

此作至少好睇過至今1/3套高達, 好唔捨得

我有少少想有第二季, 但又有D怕佢做爛, 就這樣有一點遺憾美永遠留在心中也不錯

1/3套高達?指age?

我都係咁諗,夾在想與唔想之間=.=所以第二季就算喇,出OVA啦