Toysdaily 玩具日報

查看: 14881|回復: 18

[玩具攝影] 集體回憶: <雷電。RAIDEN> + 千值練: 仔月光,任人砌~

(防死圖: https://picasaweb.google.com/116 ... r=0&feat=directlink https://www.facebook.com/hottoys ... 001383413606&type=3)

這隻RAIDEN五月等到價位回落才入手。 這斯真是好物,如能原價六魚一入,真是莫大福氣。 {:1_238:}

由電腦版Metal Gear Solid 1、2 (i.e. 當時也有PS版,後來才有電腦版),到PS2 到現在XBOX360 Metal Gear Rising,我&#32118;對是蛇叔和雷電的死忠支持者。 第一集的忍者,到第二集雷電上場,皆給人如蛇叔與別不同的感覺和戰鬥方法。 PS3出Metal Gear 4 我無PS3,所以無緣玩第四集,但也到Youtube看畢所有過場片斷,還暗&#39393;為何雷電的戲份那麼多,卻沒有讓玩家選擇參戰的份兒。 但到小島尊為XBOX360開發的Metal Gear Rising,再一次滿足我自第二集操控雷電狂斬的快感,把敵人如切牛油般粉碎吧~~~~~~ {:1_226:}

配件一目了然,還算豐富,今晚未用腳刀,之後補上…:shy:

先來PS{:1_225:}

稍為女性化少少…

即來個強悼的中和一下~{:1_223:}

-----
照舊PS過後,放大眼看這美物吧~
裸站也非常 “型”,比 “萬人迷”有過之而無不及呢~ :shiny:

二打六仔月光~ 磁石在中間,可動一流,但兩魚貴了點…:die:

一刀兩斷~:*

細緻部位逐格重播~

盔甲許多地方非常忠於原著,惟美中不足是: 雖然膝關節是雙關節,但盔甲太厚下可動能力受限制….{:1_224:}

--------
其他小圖

屍環遍野……...{:1_237:}

護目鏡。進入高速攻擊模式~{:1_226:}

“As Jack the Ripper, this’ my Trophy~~~!”

“What’re you looking at???”

“Cut you into pieces~!”

“Slice you like butter~”

Thanks for watching~~~{:1_221:}
must support as a Raiden fans:43:
回復 2# iptinyau2341

THX.  I like Solid Snake and Raiden too~~~~~~~~~~~~~~~ All ninja is my cup of tea~ {:1_223:}
This Raiden is freaking awesome, glad I had PO him in earlier days.....
Thanks for sharing these great pictures:71:
回復 4# evilalive

Surely I was inspired by your post too~~~ {:1_235:}
正相!! 我都入左月光仔,不過仲諗緊點影 :P
回復 6# kevchan1103

用架,好似我咁. 不過我都無嘜時間影佢..... :die:
回復 5# darknight

Frankly speaking Bro, you're the one who inspired me more often though.
回復 4# evilalive

你太謙喇。 。。.。。。。。{:1_220:}
兩魚兩粒仲進取過b社
回復 10# TsChoi

其實真係超進取... 但好多師兄有入... 不過仍有現貨.....  鮮花都要綠葉扶持嘛... :die:
二打六 still need 兩魚 :@

回復 12# ygat2005

加價狂潮!!!!
    作詞:許\冠傑/黎彼得 作曲:De Knight-Freedman

你怕!我怕!個個怕!
煙加!酒加!屋租加!
巴士加!的士加!多士芝士乜都加!
加!加!加!加!加!
糖又加!鹽又加!
成日咁加任佢\話!其實無他!
你住人屋宇下,佢\梗收買路錢挪兩渣,
買佢\怕!買佢\怕!要加就加!總之慣啦!

牛油又加!蠔油又加!
燃油又話每「卡」七個六,其實無他,
佢\石油多到極,可惜真金白銀貶晒值,
冇法啦!冇法啦!佢\加就加!都由佢\啦!

紅荳沙!茶葉渣!
全部要加慘到極,陀累全家,
靠份糧點夠食,卒之查到鼓油都冇滴,
夠啦卦!夠啦卦!咪枕住加,喂!好啦卦!

時時話加!年年話加!
無盡咁加趕到絕,求助哪吒\,
我望能生對翼,即刻飛上月球再搵過食,
就冇有怕!冇有怕!佢\加就加!拜拜啦!(加加加……) (怕怕怕……)

人人話加!頻頻話加!
成日咁加任佢\話,其實無他,
我做人多說話,係D加價熱潮風氣下,
八下卦!八下卦!發起爛渣,谷鬼氣嘛!
metal gear rising專為xbox360而開發?有ps3版wor.....
回復 14# numan123

不lou係ps sony專屬系列,但兩年前xbox360好賣過ps3,所以話開發比xbox喎。  game weekly有無譯錯我就唔知囉。 可能話開發埋比xbox好聽d掛。