Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 傲龍未展

[玩具攝影] 聖衣神話 黃金聖鬥士EX 巡禮 (徇眾要求: 追加大合照@Pg.2)

題外話:之前係丫虎bid左隻全新EX雙子
回家後發覺D吸塑吸得唔實,同埋D上臂�
大腿甲前後掉𨍭放,係咪本身有機會咁架{:1_215:}
薛安好似唔用披風好睇D:!
support:71::71::71:
見白羊個價ok...好想買多隻裝薛安個頭落去...但係又唔知之後會唔會真係出喎....點算好呀~
:65::65:

late Support

71 play EX

再推............................................

又真係可以試下冥羊頭.........不過個樣就奸左

張相好靚呀!

各位ching,想問下邊度有得淨買ex素體?我隻白羊座(初版行貨),因為隻左手太鬆,就塗左少少AA膠上去(當時唔識有「寶貼」呢樣野),然後我不停360度轉動佢以防佢乾左會痴死隻左手,轉左好耐,直到佢唔怕鬆但係又可以郁動嘅情況下,我放返入display櫃裡面,點知過左一排,當我攞返出黎玩,隻左手竟然痴死左,只可以橫向移動(即係只可以做「水晶牆」嘅pose)而不能360度轉動(唔知你地明唔明?);後來我又用過AA溶膠劑,都係搞唔掂,仲腐蝕左少少手同身體...

所以而家只可以Display星座形態,如果我買再版又好似好蹝錢咁....都唔知點好,如果可以淨買白羊素體就好喇....
張相好靚呀!

各位ching,想問下邊度有得淨買ex素體?我隻白羊座(初版行貨),因為隻左手太鬆,就塗左少少 ...
激俊的換羊巨人 發表於 4-7-2013 04:06 PM

上TB買吧~~~~~~~
迪捷路貓 發表於 4-7-2013 04:50 PM

請問邊度TB??????????
迪捷路貓 發表於 4-7-2013 04:50 PM

係喎!唔記得果度咩都有得賣嘅添....謝謝CHING!
想問樓主師兄用咩Join神話頭落EX身呀?
EX頭Join不同的, Thanks!
想問樓主師兄用咩Join神話頭落EX身呀?
EX頭Join不同的, Thanks!
天碼 發表於 5-7-2013 11:08 AM

白羊座EX 教皇薛安 係由四種部件組成的: 
白羊座EX (聖衣部件及素體) + 白羊座Appendix (頸部) + 教皇薛安 (頭部) + 天秤座兵器.  

因聖衣神話頭部不能直接裝上EX素體, 所以要用Appendix頸項部件連接.
而天秤座兵器則是參照前聖戰時, 薛安所用的天秤座兵器.
白羊座EX (聖衣部件及素體) + 白羊座Appendix (頸部) + ...
傲龍未展 發表於 5-7-2013 12:30 PM

Oh No, 等我之前仲賣鬼左白羊座Appendix。。:56:
唯有諗下方法了,先謝師兄!
白羊座EX (聖衣部件及素體) + 白羊座Appendix (頸部) + 教皇 ...
傲龍未展 發表於 2-7-2013 09:16 AM
:p 薛安隻羊角應該會插中童虎個鼻窿~~!!!!!!!