Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 廣闊的宇宙

[ENTERBAY] ENTERBAY 上海旗艦店開幕日

回復 15# brucehung

內地住的「房子」指屋,香港的「樓」才大人家間睡房少許,香港豪宅才千多平方呎,內地叫得豪宅嘅就根本係一棟別墅。

香港寸金呎土,日本HT分局都大香港好多啦。

我反而覺得EB香港選址冇問題,當年HT都只係細鋪起家,反而EB用網購,淘寶同內地實體店將客路分流十分好
回復  廣闊的宇宙

在Mr.Bean和船長之間噠是誰?不太記得EB有出過連酸枝椅的
chungyuihing 發表於 3-7-2013 12:32 AM

馬云。。。
香港就豆潤咁細....EB你攪咩呀
brucehung 發表於 3-7-2013 00:49

But the rent in HK is too crazy wor! Even Hottoys is a tiny shop
我好想問…EB仲有咩貨可以買?贛豆教父葉問個d都唔再出無得再買…咁放喺上海新鋪有乜用意?

回復 19# wing1123

1:4 有Rambo,T800戰損,小龍
1:6 有占士,佐敦紅廿三,猫王,che古華拉,疤面兩款,小龍GOD,小龍black label,堅叔素體同高比都有現貨

Display啲停產item 俾大家望吓恨下囉,Mr.Bean今時今日好多人想要架,不過已經要2K了

其實HT咪都係一門口display都寫滿「sold out」
回復 17# 廣闊的宇宙

阿里巴巴馬雲?

香港店無display過喎