Toysdaily 玩具日報

去池袋有什麼玩具買?

我媽媽去日本, 想問下池袋有無什麼好地方買玩具?

同係日本買玩具會唔會平過係香港買?
玩具反斗城, tokyo hands 兩度可以話必去
想係日本買玩具平過香港一定要熟先得
因為日本賣既野大多數都係賣公價,係某 d 店/百貨做跳樓/特價先會平過香港
如果公價野,香港又有的話就冇意思囉
原文章由 ckwan 於 16-4-2007 04:34 PM 發表
玩具反斗城, tokyo hands 兩度可以話必去
想係日本買玩具平過香港一定要熟先得
因為日本賣既野大多數都係賣公價,係某 d 店/百貨做跳樓/特價先會平過香港
如果公價野,香港又有的話就冇意思囉

但係聽好多去過0既師兄講
好多都賣緊 yen價0既 7折呀8折咁喎:^
我就玩開山口同神話
唔知有無d地方係d兩樣野會平的?
山口係香港買都唔過 100…神話係果邊一定貴過香港
呢兩樣可以話唔使諗啦…
都唔係既
如果撞正剛剛出既款未低買law
係日本果返晒d 晝集先最開心
唔使捱10算
我想入馬格斯
我想入馬格斯, 神話幼獅同狼
原文章由 ckwan 於 16-4-2007 04:41 PM 發表
山口係香港買都唔過 100…神話係果邊一定貴過香港
呢兩樣可以話唔使諗啦…

錯神話不一定香港平, 在日本是海鮮價的.....有D店炒起左.......有D店反而有平....好似一輝.........如在日本買照原價3500YEN 都只是225HK.......咁已經平, 加上有D只是賣3000YEN...HK200不用........當然有地方賣7000 YEN 都見到.....

最後SAY句.........一定會清楚香港價先買
如果唔係..........又要拿又要貴左........咁就唔好啦