Toysdaily 玩具日報

查看: 7080|回復: 10

[分享討論] SHF War Machine meets Masked Rider G4

各位好:! 小弟一向都少玩SHF呢個系列, 自從好耐之前買咗隻MASKED RIDER G3-X之後就一直都無買過...........玩慣咗可動無咁高既美系FIGURE, 唔係好慣玩咁高可動既SHF:DD

但今次見到隻WAR MACHINE咁靚仔, 貴都買咗隻捧吓場:) 之後就追返隻MASKED RIDER G4, 好想實現吓期待已久既幻之對決....... WAR MACHINE VS G4, 實行美國空軍大戰日本自衞隊....... :shiny:

不過當我將佢哋放埋一齊既時候就發現...........原來WAR MACHINE都高過G4幾多吓.........:(好似HALO MASTER CHIEF同普通人類既分別 :what: 而且畢竟G4係好初期既SHF產物, 可動雖高, 但身型同四肢都瘦弱得很.......不單袛唔係一個成人著咗盔甲, 簡直就似係一個無身材既年青人著咗套萬聖節道具咁.........:DD到底兩者既比例(以身高計)係咪真係會差咁遠?? 黑人同亞洲人既身高之別嗎? 定係G4袛可以算係輕型裝甲??:38:

好啦, 講返WAR MACHINE, 已經有好多師兄講過呢隻SHF WM點好, 亦都有好多靚相:love:所以小弟唔多講, 但我袛可以話, 佢超出咗我既期望(價錢亦然:70:), 單單睇相, WM仲造得好過MARK 6 :34:

算了, 去相 :43:

一比之下, WAR MACHINE變咗巨人...........好似一拳就可以打甩G4個頭.........:Q

壓倒性火力..........:*

IN ACTION就好似無差咁遠........

大家可能會覺得我個POST唔係咁關SHF同WAR MACHINE事..........我諗我想講既係, 基本上呢兩隻SHF都係好物, 算係幾忠實咁反映咗原著既形象, 既然係咁, 我諗兩者之間既距離感就係反映咗時代同設計理念既進步.......:36:又或者係設計者既思想背景唔同, 就好似話, 對G4既作者嚟講, 裝甲就係將裝甲板分段裝喺人既身上, 設計上忽略咗機動骨架既存在.........穿著者至係骨架, 有啲唔係咁合機動裝甲既邏輯.....:(不過型就真係幾型既:! 但WAR MACHINE嘛, 絶對係機動骨架加上外裝甲, 將穿著者既能力擴大:* 好出色既係, 機械感重之餘, 唔會令人覺得佢係單純一個機械人~~~

算了, 開始唔知自己講緊乜:he:

多謝收睇:64:
頭像被屏蔽
Shf邊有10年傅,第一隻係08年2月既the next1號
找我啊               .
明月 發表於 19-9-2013 04:54 AM

明月姑娘尚在TD?{:1_197:}
G3適合D...........
明月 發表於 19-9-2013 04:54 AM

明月覺得WM如何?
明月姑娘尚在TD?
Called_Wind 發表於 19-9-2013 10:06 AM

對 我的電郵地址沒了,遺失了你的聯絡
明月覺得WM如何?
mushroom 發表於 20-9-2013 05:50 PM
不知是什麼,但好像iron man
有POINT, 樓主~ :love:
對 我的電郵地址沒了,遺失了你的聯絡
明月 發表於 21-9-2013 03:31 AM

PM妳的新電郵地址給我好嗎?