Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 組合式木馬號(多圖勿怪)

chinam兄, 成功了, thank you!
4mm 發表於 25-6-2013 01:26 PM

嘩!4mm兄,好正喎~哈哈~:73:
嘩!4mm兄,好正喎~哈哈~
chinam 發表於 25-6-2013 01:32 PM

chinam兄, 多謝欣賞!
舊時喜歡Q版主要原因不是因為喜歡Q版,
我本身是喜歡正常比例多D的,
只是因為Q版的機體出得較齊, 連MA, 運輸車, 運輸機都有.
但1/400也出得好齊, 又有比例. 所以不再喜歡Q版了. :73:
chinam兄, 多謝欣賞!
舊時喜歡Q版主要原因不是因為喜歡Q版,
我本身是喜歡正常比例多D的,
只是因為Q版 ...
4mm 發表於 25-6-2013 01:45 PM

啊,原來係咁,成個專櫃擺出黎好正啊,我就玩得雜d,屋企又唔係大,所以一個櫃擺晒,冇分專櫃呢~:77:
我玩的系列唔多,
我一定要分櫃方的, 莫講話SD和正常比例不可放在一起.
就算正常比例但不同比例也盡可能不放在一齊. (e.g. 1/400 和 1/100 唔會一齊放)
不過唔好誤會個櫃好大, 只是我買玩具只集中在幾個系例上.
系例不多, 但同一系例會有較多.
我玩的系列唔多,
我一定要分櫃方的, 莫講話SD和正常比例不可放在一起.
就算正常比例但不同比例也盡可能不 ...
4mm 發表於 25-6-2013 01:57 PM

比例一致,系列一致,望落去個感覺舒服d~
同系列既我都會盡量放埋一齊,
但至於比例,就因為唔同故事,超合金都冇比例可言,
所以由矮至高擺,而有地方的話,講常我會擺pose的~:73:
呢SET好正,我都係買左佢冇買Q版,當年兩魚有找,可惜冇再出下,那時幾想佢出麥哲倫級個類然後量產佢,諗起都傷心:56:
呢SET好正,我都係買左佢冇買Q版,當年兩魚有找,可惜冇再出下,那時幾想佢出麥哲倫級個類然後量產佢,諗起 ...
御遠將 發表於 26-6-2013 12:28 AM

御遠將兄,好野留黎做回憶啦,可能之後會出呢~
多謝欣賞~:77:
御遠將兄,好野留黎做回憶啦,可能之後會出呢~
多謝欣賞~
chinam 發表於 26-6-2013 12:47 AM

以前我覺得只係玩盒蛋,扭蛋已經好夠,因為有部份絕對唔差,但係而家個啲...我唔望佢出啦,廢事夢想幻滅:42:
以前我覺得只係玩盒蛋,扭蛋已經好夠,因為有部份絕對唔差,但係而家個啲...我唔望佢出啦,廢事夢 ...
御遠將 發表於 26-6-2013 12:53 AM

御遠將兄,近排玩咩多呀~:77:
御遠將兄,近排玩咩多呀~
chinam 發表於 26-6-2013 12:56 AM

哇,咩都有D-ATRS,SHM,SHF,SR合金,R魂,聖衣神話,DX超合金,FIGMA,黏土,M記魔動王等等,暫時記得咁多,(有價錢超抵的我又會買黎玩下)間唔中有啲PVC略過咁:35:
哇,咩都有D-ATRS,SHM,SHF,SR合金,R魂,聖衣神話,DX超合金,FIGMA,黏土,M記魔動王等等,暫時記得 ...
御遠將 發表於 26-6-2013 01:01 AM

我又係咩都玩D喎,合金魂,SR合金,Y菜,B菜,超合金,12吋,R魂魔神,M記魔動王,
模型,變形金剛,DX戰隊,EX神話,最大共通點就係有時見平就買黎玩下~:71:
我又係咩都玩D喎,合金魂,SR合金,Y菜,B菜,超合金,12吋,R魂魔神,M記魔動王,
模型,變形金剛,DX戰隊 ...
chinam 發表於 26-6-2013 01:27 AM

菜我只係入VF-17系,12吋得明日香和綾波,R魂魔神,模型好多高達:71:
菜我只係入VF-17系,12吋得明日香和綾波,R魂魔神,模型好多高達
御遠將 發表於 26-6-2013 10:33 AM

囡囡我就好少買,睇既多~:he:
有冇師兄知道 邊度仲有 依套盒蛋 賣?
好似幾好玩, 正呀!