Toysdaily 玩具日報

查看: 54941|回復: 59

[個人收藏] 訂做的幪面超人櫃!! (P.4 更新)

本人訂做的拉打專櫃.....請賜教!!

本人訂做中的玩具櫃草圖, 期待中.....請賜教!!
SCHOL 發表於 30-3-2015 10:17 PM
樓主你d幪面超人好正啊 排到好好睇~

而家有點迫了 :unhappy:
各位師兄, 距離第一個POST 已一年半了, 呢一年半後, 櫃已滿了, 我真的對不起 "石森" 老師呢 :no:

死圖,唔該。....
please check PM....
用咩質料做呢?我建議用鋼琴面會好正、擺玩具一流:71:

:love:................................................應該只有右上方玻璃才是放玩具,其它不是的
首先恭喜師兄可以添置新櫃....:handshake:
不過恕我唐突..如果有其他物品放就另議了...否則,對大多數人說...看這個玩具櫃很快便不夠用...:44:
首先恭喜師兄可以添置新櫃....
不過恕我唐突..如果有其他物品放就另議了...否則,對大多數人說. ...
hehemimi 發表於 12-6-2013 09:13 AM

我估只有玻璃係DISPLAY,其他位放盒�配件
我自己未必想一次DISPLAY哂;一來感覺好逼,二來只有「換其他figure上去」先有玩的過程,否則只係買左之後放入櫃就算
恕我直言,不喜勿插。感覺你個柜有點像廚房的組合柜。不過,上層玻璃柜成8尺寬 x 3尺高,應該夠放很多嘢了,display時都夠氣勢!!
我想問下,中空位置你會有咩用途?
個櫃係一個長十呎廳櫃,
1) 左面垂直個邊,側面開門向玄關,係鞋櫃
2) 上面玻璃層板 8呎x3呎,係放矇面超人SHF + 1:2 頭像
3) 下面櫃係放盒
4) 中空位置係雜物,如鎖匙,電話,銀包……
哦...同我諗既一樣,其實都可以既,夠實用,但DISPLAY上黎個視覺效果就一般
因為下下都要向上望,都幾攰下,所以可以再諗諗佢:77:
暫時我比唔到咩建議,唔好意思:64:
好快會放滿wo~~個人經驗
朋友大約幾錢?
我都有自己用膠板砌出黎放玩具咋
樓主係咪造緊改唔到?
造緊la, 改唔到 :38: