Toysdaily 玩具日報

查看: 5731|回復: 18

[玩具報告] 1/18 STRONGHOLD單兵用重裝甲系統

昨晚比我找到台好野, 香港designer 設計(即之前出雞蛋仔立體書,外盒設計那位),

http://www.skronex.com/index.html
故事背景和機設好有現代軍事feel及以CQB為主.{:1_220:}{:1_218:}
http://www.skronex.com/story.html

個盒都有個兩人飯煲大小:p

個包裝好鬼靚,背後重有個孔比你feel吓個texture......係呀!無睇錯,件野上面係有texture{:1_203:}

之前見網上只show一款,但這個........:36:

說明書都幾精美,重有幾版插圖:love:

本體來啦! 第一眼看似防空用的彈炮合一系統,如俄罗斯的通古斯卡”(2S6式)

只有本體而無人可是一大問題,比返個人我好woo......{:1_213:}

不過, 1/18比例,即差吾多3.75都係類似比例,我當然請裝甲騎兵和無限地帶23出來開啦!{:1_218:}:^

架駛室可打開, poster 就應該換張AV.........{:1_220:}

左右控製面版可着燈

當然戲肉係可以變身啦!{:1_219:}

變型系統吾算復雜,有啲似G1的文哥,頭上的四支機鎗可上下轉動,頭也可左右轉

倆側各有一可放下的腳枕

全身舊化好好, 有啲3A feel{:1_203:}

雙手飛彈蓋可打開,但我覺得飛彈太短同太粗{:1_204:}

如果皮帶輪可轉就prefect{:1_228:}

背板可打開,見到內構,而電池及開關也在這裡

玩後感{:1_210:}: 粗玩完全無問題{:1_232:}{:1_196:}{:1_202:},差吾多全部較位都係齒輪較,玩得多都吾會手軟腳軟,{:1_207:}

我覺得重型的質感就完全做到,但detail位應該多返啲,希望下一隻他的拖頭會再好啲
good ! 請問幾錢?
GREAT ~  好似好耐唔見你出POSE喎
回復 2# kenji

sorry, cannot talk about price in here{:1_203:}
回復 3# mf_c2000

因為近來都係超級忙,所以無出post:sleep:
唔知點解睇完圖諗起特裝機兵(港譯:三一無敵){:1_223:}

請問樓主呢set 野係邊度有得訂呢?
請問樓主呢套車係邊度有得訂?
回復 6# Gainax

我都覺得有點似
回復 3# mf_c2000

你有無興趣先{:1_214:}
回復 9# mkyfk

呢D 我邊玩得起呀~哈哈
回復 10# mf_c2000

hahaha......你得kee{:1_226:}{:1_226:}
回復 11# mkyfk

淨係儲 EX黃金, 我已經用左好多彈藥.
前排又入左 SIC OOO 龍MODE....
諗住等極魂, 最后都係入左SIC∼唉
變身?
this is just stand up:x

pass
回復 12# mf_c2000

我叫左你吾好入EX啦{:1_225:}{:1_222:}完全係個黑洞
我都想入SIC 000龍mode, but no money{:1_229:}
回復 13# ygat2005

hahaa.......變身係簡單左少少,但本地野woo....都會支持吓{:1_208:}{:1_238:}