Toysdaily 玩具日報

查看: 4643|回復: 12

[其他] [轉youtube] 百獸王 (Jollibee Kiddie Meal)

唔知仲有冇人記得曾經有間叫Jollibee既賓賓快餐店?
岩岩上youtube睇片,無意中發現左呢隻玩具,可以變形…而且貌似只係兒童餐既玩具……點解人地d兒童餐會有呢d正玩具,但死人M記送來送去都係d唔變得形既變形金剛車仔或唔知乜野卡通既布公仔???{:1_198:}

Philippine Edition Toy Review - Voltron (Jollibee Kiddie Meal) Full English
p.s. 唔駛留意畫面右邊果d腳趾
在香港, 呢個質素的小型玩具會變成盒旦咁出, 一隻賣你三四十蚊, 成套就百幾蚊, 仲未計抽旦撞款, 又何須放在一個三四十蚊o既餐內免費送?

呢期開心樂園餐有驚喜..送2變車仔..仲有燈著...好正..未買既大大快d睇吓{:1_208:}

http://www.mcdonalds.com.hk/chinese/about/happymeal/index.asp

睇吓la..仲要係bandai有份架同voov合作....voov出開呢一類車仔...質素完全有保證!!
呢期開心樂園餐有驚喜..送2變車仔..仲有燈著...好正..未買既大大快d睇吓

睇&#21 ...
老文 發表於 10-6-2013 10:45 AM

同以前某款翻轉變形既車仔系列一樣?
講真,除左變間m記果隻之外,其他4隻有乜野關m記事…仲要其中兩架變完等於冇變,只係換左色罷了=~=
回復 4# 紫月葵

唔緊要...係我覺得ok姐..換色呢味野..即係紅高達同原色高達..咁解矣...咪又係同一個模...{:1_203:}..有d人like..有d人唔like
回復  紫月葵

唔緊要...係我覺得ok姐..換色呢味野..即係紅高達同原色高達..咁解矣...咪又係同一個 ...
老文 發表於 10-6-2013 11:09 AM

其實我覺得如果其實可以好似變餐廳果架咁,變d有m記代表性既野出黎,我會buy好多
只能說,以前d m記玩具真係有心好多,起碼真係原創,比人睇到m記既心思,而家就好似求其搵間公司合作一下,將佢某幾隻產品加入去,然後就叫做開心樂園餐度咁就算
回復 6# 紫月葵

一件餐仔既玩具來說...我覺得好滿足了..至少佢令我可以餐都唔食住要同佢貼晒貼紙再玩變型....呢個先係我最開心果樣野..如果一件咁簡單既玩具都重要同佢諗市場係點.我就唔會lu{:1_220:}
回復  紫月葵

一件餐仔既玩具來說...我覺得好滿足了..至少佢令我可以餐都唔食住要同佢貼晒貼紙再 ...
老文 發表於 10-6-2013 11:26 AM
或者我念舊啦,當年既m記食物變形玩具、m記角色火箭等等,我真係好中意,唔關市唔市場事,最主要係換得開心樂園餐既贈品,預左唔會好似出面d玩具咁犀利,況且細路仔玩具都唔需要太複雜,但係至少有"m記特色"呢點吸引到人去買去換
如果只係送個可能雪條形電話繩既,我去玩具鋪買一set扭蛋既就可以,計埋仲平好多,出hello kitty公仔,唔係特別靚過人既,點解我唔加少少錢去買隻真係靚既番黎?但係如果你話條電話繩有個m記符號,隻hello kitty係著住m記員工制服或拎住個漢堡包既,咁就唔同講法啦
講番呢d車仔,玩當然唔係唔好玩,不過無需要係去m記食開心樂園餐換番黎…除非話特別中意果隻款而出面係冇同樣嫁啦
回復 8# 紫月葵

哦...:77:
呢間野既熱狗同雞好正,d雞點汁食正到無論{:1_221:},可惜只剩一間:die:
呢間野既熱狗同雞好正,d雞點汁食正到無論,可惜只剩一間
玩具人傀儡 發表於 10-6-2013 12:41 PM
除左中環/金鐘果間,我依稀記得當年沙田新城市廣場未變到而家全部大陸人專門店之前,地下果層都有一間…當然之後就被收皮了
話說講起食物,當年好似唔記得邊間出既朱古力脆皮cone造得好核突,但jollibee出同一樣野反而整得好靚仔……d雞亦好好食,同哈迪斯一樣,覺得比kfc好味好多xd
回復 11# 紫月葵

但而家佢既價錢:angry:
回復  紫月葵

但而家佢既價錢
玩具人傀儡 發表於 10-6-2013 01:38 PM
而家個價錢點樣?
我好多年冇去過了@@"