Toysdaily 玩具日報

查看: 12347|回復: 24

[分享討論] 強烈要求 Hot Toys 整好 D Robocop 髋關節

利申,已訂連櫈版和死對頭,但眼見個Robocop坐資V字型好鬼怪,唔該Hot Toys 專業D :unhappy:做靚D: 一. 髋關節能讓robocop不是V腳坐; 或 二. 在大肶與膝之間加一個360度關節

如果咁整明唔明? :60:

其實我覺得官圖'官圖無限好', 攞角度有D取巧. ZOOM IN close-up 唔覺問題; 但一ZOOM OUT就好V字腳. HT Display都無坐響度. 齋企, 一坐就露底了. :time:

圖都係引用之前師兄們的POST, 不喜勿插. 謝iceman22289和爆光攝影太陽報.:73:
其實套戲本身個design坐都係有問題, 印象中個designer rob bottin都好似有講過呢個問題, 要換parts同鏡頭要遷就
回復 2# mj23

出個1:1電影真實版,到時都係有一班人不滿:38:
回復 2# mj23

咁即係HT 跟足套戲留下遺憾美???? :ice:
回復 3# 東方無敵

喂, 又唔好咁講, 話時話真金白銀比左大訂, 1. 客仔講清楚要求無問題喎. 2. 加多個關節唔難. 2千5點都做倒掛. :80:
:71:
回復  東方無敵

喂, 又唔好咁講, 話時話真金白銀比左大訂, 1. 客仔講清楚要求無問題喎. 2. 加多個 ...
darknight 發表於 6-6-2013 08:09 PM

絕對同意:71:
我覺得呢,你唔好擔心啦,因為整玩具呢,個老細系癲架嘛。
看來, 買齋版的決定是正確的......{:2_253:}
我覺得呢,你唔好擔心啦,因為整玩具呢,個老細系癲架嘛。
jinroh 發表於 6-6-2013 08:27 PM

我唔係幾認同啦,陳浩斌已經將HOT TOYS當係一門生意咁睇咋:67:宜家係FIGUER設計上究竟仲有幾多野佢係會掂吖:45:
冇記錯,睇過報導,佢宜家屋企連一隻FIGUER都唔會放{:1_210:}
咩而家D人訂FIGURE唔係成日要同套戲一模一樣架咩
套戲點解決 HT而家都係點解決姐
LOL
個人意見:膝之間加一個360度關節  好核突:47:
咩而家D人訂FIGURE唔係成日要同套戲一模一樣架咩
套戲點解決 HT而家都係點解決姐
LOL
SaintMC 發表於 6-6-2013 09:44 PM

套戲20年前。 跟足就用膠,洗嘜diecast?!
回復 11# hktony430

個360可收藏在波羅蓋位. 其實講誇張左,有90度轉都偷倒位,坐得靚仔曬。
呢家個樣好似張開雙腿比人插咁核突。:what:
我都贊成坐正正系度,因為我都訂咗連櫈。如果保持V字我建議下次出天壇大佛,效果會好好,同埋好受遊客歡迎