Toysdaily 玩具日報

查看: 11266|回復: 20

[玩具攝影] 重火力就是霸氣!!!

話就尋日入左隻UNICORN,今日順便影埋其他(偽)FULL ARMOR:35:

UNICORN好正(BANSHEE都好正){:1_208:}

換裝換左勁耐,唔轉POSE啦{:1_206:}
但其實覺得UNICORN就係唔裝野先有個種簡潔美{:1_222:}

死敵新安州

最近出的PERFECT STRIKE

仲有........

白色惡魔

最強渣古(仍然擺脫唔到被秒殺既命運):shiny:

大合照(請無視我張枱:49:)

後記:今次又係手機相,又係傷眼圖:unhappy:其實標題應該改為:重裝備就是不可動{:1_225:}尼幾隻野入左櫃都好少掂,每次SET POSE都好煩:cool:
大大啲高達好壯觀:71:
:oh:膠感比較突出~~
回復 3# 弄內洋太
R魂雕功雖然唔錯,但通常都冇全隻上色(新安州勁膠),可能節省成本
水口都冇處理{:1_224:}有D水口位好明顯又有白化:oh:
回復 4# TsChoi

R魂不嬲都係品質普通,價錢又唔平,唔抵玩既玩具!優點就係唔駛砌,素組既玩具,懶人玩既玩具,都係拎嚟粗玩:(
回復 5# mana1985
近期好多都同HG差唔多時間出,例如FA UNICORN:oh:
可能笨大研發時候改少少就整到兩面出:oh:
以前MIA又平又多機又有上色又點玩都唔爛...:oh:
回復 1# TsChoi

每隻都好多裝備,但見到佢地咁,我只係知全武裝,仲重過小學雞孭書包,睇見都辛苦!:26:
回復 6# TsChoi

R魂應該係MIA既延續,將MIA可動技術改善,但始終都係一樣咁膠!:26:
我又係只愛重火力, 重炮手同 zz 最愛~~

差差

回復 4# TsChoi

水口的問題 BANDAI一些高價位玩具都還有這個問題.......
完成品很多都有水口

R魂主要是看機體,好的質感非常好、差的就真的整隻"膠"
像ARX-8、初鋼、龍王丸就不是很膠、品質好、水口也少
全部都係攞你命三千:^
攞你命三千   XD
樓主隻RX-78-2好得!!

:71:
回復 1# TsChoi

你果隻係RX-78-2高達,好似係新版嚟喎!但點解好似有咁多裝備既?{:1_215:}我本身自己都有隻新版RX-78-2高達,但都冇咁多裝備!:60:
回復 14# mana1985
我新舊版各有一隻:love:
初版有兩SET武器+新版一SET=3 SET武器:shiny: