Toysdaily 玩具日報

查看: 4691|回復: 10

[分享討論] 自組Godfather (劣圖出沒注意)

皆旺2樓頭雕+EB RM-5波地+自製肚腩+MH13套裝(褲腳改短)+自製玫瑰=自組Godfather

不錯不錯{:1_197:}
支持自组,乐趣无穷。:71:
肚腩如何自製????
回復 4# venson8789

我用2分厚膊頭棉(佐敦金華賣製衣材料的),對摺縫好,再縫上彈性布套上去
除左頭頸膚色唔夾之外..肚腩身形做得好自然..正!!!
回復  venson8789

我用2分厚膊頭棉(佐敦金華賣製衣材料的),對摺縫好,再縫上彈性布套上去
chungyuihing 發表於 6-6-2013 10:04 AM

&#32892;上去已經覺得好複雜 >"<
回復 6# elliottlai

冇計,自組&#22050;,自己手藝有限加上RM5軟膠頸胸上唔到色,不過RM5身型比例好好,最&#21873;170至180身高,不過著西褲要改短,因為大部份成衣以HT長腳人為本
回復 7# venson8789

其實只係針線&#22050;,玩下玩下幾好玩,於我來說比覆模重塗容易
我就用HT ttm22,身形fit得多,因為EB腳永遠特長,絕不&#21873;玩自組,加上我再用DX08小丑肥老內膽,再加兄弟工作室&#22021;老西,再配對ACI漆皮鞋,&#32118;對型過原裝EB教父。:love:
回復 10# 黃金獅子座

用RM5著MH13要改短褲腳播,不過EB4系波地係手短,腳長度著普遍西褲冇問題