Toysdaily 玩具日報

[改造交流] KFC 大大的劉華- Repaint

加油....支持本地創作......
Great paints work....支持custom.

Custom嘢真係要有番咁上o下heart先識欣賞, 某D人連基本嘢都唔識就一未話唔占...又唔佢地show 下制成品....唉!!!
真心話, 雖則唔係好似, 但都有6-7成似, 以業餘黎講有咁既水準算係好好, 小弟佩服非常了! 加油!:71:
原全唔似,話似話好的人真虛偽

話好嘅係因為大家支持樓主嘅努力,話似嘅係因為我地會去認真咁睇樓主嘅作品邊個部份捉到人物嘅特徵,呢啲唔係叫虛偽,而係懂得去欣賞別人嘅努力,雖然係整體上樓主嘅作品仲好有進步空間,但最少佢唔怕人批評甚至取笑而公開作品,亦認真虛心求教,淨係呢點都已經好過好多只會彈而無實際意見嘅人強得多,善意嘅批評相信呢度係無任歡迎,個某啲好明顯純取笑嘅留言真係唔該可免則免,除非呢啲人能拎出證明佢初開始做頭雕都已有專業水準,否則真係唔該節省少少
似李燦堔,不過欣賞勇於嘗試!
話好嘅係因為大家支持樓主嘅努力,話似嘅係因為我地會去認真咁睇樓主嘅作品邊個部 ...
elliottlai 發表於 7-6-2013 10:21 PM

講得好, 淨係From nothing to something 從冇到有呢o下制作, 有D人一世都做唔到.
善意的意見,眼珠是否大了一點點?導致好似CUTE左D
anyway, 加油,不怕失敗,反覆試練才會有進步,支持你
支持自組,自繪與真心分享,仲有冇人一起步就係大師,樓主加油:71:
其實我認為上色算唔錯,KFC大同樓主現時都係業餘都有這種級數總想點?
請兩位師兄再出多D好作品,加油!
死啦...我睇完上面邊個話唔似的即比人插!
但我又唔喜歡為支持而講埋d奉承話,,,,反正巳得罪唔少人, 所以我個人是覺得唔似!
尤其有3處很碍眼: 1) 頭髮 -太厚及欠層次 2) 耳仔 -似馬騮  3) 下巴太短
我唔識雕頭,又唔識油頭,反正個人感受就係咁
回復 42# hongwohse

C兄,又吾洗咁驚,真心感受既意見定係隨口亂插,樓主分得出既
死啦...我睇完上面邊個話唔似的即比人插!
但我又唔喜歡為支持而講埋d奉承話,,,,反正巳得罪唔少人, 所以我 ...
hongwohse 發表於 9-6-2013 03:54 PM

咁你又唔洗驚...其實覺得似唔似可以好主觀,覺得唔似絕對可以暢所欲言既,只係樓上有D人..話唔似都算,仲擺明係惡意抵毁..我先有睇唔過眼咁啫.而閣下講出自己睇法之餘都加插你個人既善意意見...呢個無論係樓主定任何人都絕對歡迎同接受既..如果因為我言語過激而令閣下有所不安既.....小弟向你致萬三分歉意..萬望見諒....
其實呢個頭雕,做得唔錯
起碼有7到8成似。
白件有相嗰陣,我比我老虎睇,佢係講得出邊個打邊個。除咗貓女,因為佢冇睇過Batman:(
所以希望大家支持業餘創作!而樓主,我個人認為頭髮太黑,同加埋消光可能會好好多!
等待樓主下件作品{:1_226:}