Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Viva Studio 頭雕新作

”基本型“大家又未見過,當中發生咩事又唔知,不要先入為主,覺得做adjust後一定好過原型。

有什麼問題應該是團隊負責,不要將責任推到一個人身上.

現在有理說不清, 我相信Viva 有能力完成一個高質頭雕,加油 Viva
韩国佬俾插的多,都唔在乎
或者HT喺想比初出道唧VIVA减减压哩,who knows~~
當然,點解要修改。仲要係搵第二個人修改,而唔係要求佢自己修改喎!{:1_215:}
我哋呢啲局外人完全唔知情啦!
但係,入面真係全部都係韓國頭雕師喎!:36:
咁有無The Rock個初稿頭雕睇下先呢?:78:
咁有無The Rock個初稿頭雕睇下先呢?
neoneo 發表於 4-6-2013 03:21 PM

我都好想睇下,係唔係真係差到要第二個人修改呢?
viva 雕d頭幾好呀~ 最緊要係要似同有神韻呀麻! 同埋睇得出佢進步左好多!
HT果d好多時都係美化多過似樣, 可能最後係咪會受電影公司or果個主角左右..
定係係咪有其他問題就唔知啦...
就算viva雕,最後可能都會係會改到同一個下場?
轉一轉台灣方面的消息

HT對VIVA沒信心是好明顯,但最後出品的責任肯定是韓仔吧?
catcat 發表於 4-6-2013 11:35 AM

係咪真架,係真VIVA要出聲WO.......
....有個形足都個輪廓而已....
dasw123 發表於 1-6-2013 02:53 PM

都個輪廓??? 咩意思
啱啱上過Viva個facebook,見到
:42:
其實似同唔似,同個演員批唔批,係兩回事囉∼
有幾多人肯接受自己唔靚仔呢個事實?你見啲明星poster PS到同個真人唔同樣就知啦∼
頭像被屏蔽
這班所為團隊!階級官念很重!新人想入行或埋堆,往往要送禮和請食飯等等......!{:1_224:}
你雕得幾靚都無用,你要買上級的怕!永遠都要加入上級的名字!:what:
一個台灣人想加入行列/埋堆,談可容易!{:1_240:}
我相信這頭雕可能會是VIVA在HT最後或是維一的作品!{:1_225:}
一去到商業層面就實有d"所謂既專業人仕"去改你d野
獨立創作同賺錢你永遠要二選一
一去到商業層面就實有d"所謂既專業人仕"去改你d野
獨立創作同賺錢你永遠要二選一
niknay 發表於 5-6-2013 01:38 AM

marketing 班友好多時係最阻住地球轉, 亦唯有咁先可以證明佢地既職位係有需要&佢地係有做過嘢.....{:2_322:}
點解隻ROCK跌WATT?
bigtomm 發表於 1-6-2013 08:12 PM

HT回應原本都想做得兇狠啲,但係同Dwayne本人磋商過後,最後應佢嘅要求,改成Chok Look表情。