Toysdaily 玩具日報

查看: 2312|回復: 13

[詢問] 請問有冇師兄可以影一影MARK7 TONY頭的頸JOIN位

因為想上網BID個頭自組,但聽聞個頸位改咗,睇咗好多篇都唔見有講,想証實下,唔該先:35:
回復 1# LV

唔知點解好神秘,好多已到手mkvii嘅大大都唔公開個joint係點,我三十號單只有等,改咗隻波地準備但唔知work唔work
回復  LV

唔知點解好神秘,好多已到手mkvii嘅大大都唔公開個joint係點,我三十號單只有等,改 ...
chungyuihing 發表於 30-5-2013 01:58 AM

我未有 mk7, 但呢張圖, 係網上搵到既:

如果樓主有MK4 Tony頭,就大約會明白。
一般連頸頭雕,要加粒"冬菇"先可以同素體連接,
但Mark7 Tony頭雕個Joint位係藏o係頸裡面,
即可以直接同素体連接,但會短頸。
而冬菇亦唔可以直接加落頭雕,需要小小功夫改裝,
希望咁講你會明白。
回復 3# coltrane

感激,照睇好易拆,正
內Joint位其實點樣拆好呢?我見人話用熱水又風筒{:1_206:}
內Joint位其實點樣拆好呢?我見人話用熱水又風筒
SIUDRAGON 發表於 30-5-2013 01:07 PM

熱水吾怕整花D色?
熱水吾怕整花D色?
天碼 發表於 30-5-2013 01:20 PM

唔知啊..都是上綱睇到甘講囉,都有點驚:36:
回復 7# 天碼

熱水唔怕,但只係浸幾mm,就算花咗都喺波地入面
可唔可拆咗粒原裝joint,再換返冬菇?
可唔可拆咗粒原裝joint,再換返冬菇?
wing1123 發表於 30-5-2013 01:51 PM

可以,,但要點拆係一個問題:36:
我通常用熱風管吹好快軟..再用鋏輕易搞掂
我未有 mk7, 但呢張圖, 係網上搵到既:
coltrane 發表於 30-5-2013 11:07 AM

真係唔該哂師兄{:1_227:}
如果樓主有MK4 Tony頭,就大約會明白。
一般連頸頭雕,要加粒"冬菇"先可以同素體連接,
但Mark7 Tony頭雕 ...
kafai1978 發表於 30-5-2013 12:26 PM

明白哂,唔該哂:love: