Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: DreamWorks

[改造交流] DX-11 重塑眼皮 The Dark Knight-The Joker [劣圖注意]

請問DREAM大用咩方法可以整細隻眼?
是不是要打開個頭雕? 難整嗎?
麻煩指教,THX
C hing 造詣可謂入室昇堂,實在令小弟欽佩,可否分享當中奧妙,令小弟可以有所領悟?

眼神好正:71:
回復 16# akiaki

唔好意思呀...我一直忘記左回覆你,請諒...!!
其實好簡單,拆左對眼落黎,用美國土 (可以響美術用品公司買到) 填細個眼框就得,咩形狀就隨你自己鍾意,之後用風筒吹乾,油返黑色,裝返眼球,周圍郁下,無問題就完成架喇...!!
回復 17# guy@?

師兄言重了,我都係學習同撞板階段架咋...!!

做法其實好簡單,拆左對眼落黎,用美國土 (可以響美術用品公司買到) 填細個眼框就得,咩形狀就隨你自己鍾意,之後用風筒吹乾,油返黑色,裝返眼球,周圍郁下,無問題就完成架喇...!!
回復 18# nightsto

謝謝師兄支持...個人覺得小丑配呢種眼神特別合適,希望你會鍾意啦...!!
非常感激DREAM大教路,回家攪攪佢先,非常非常THX!
回復 22# akiaki

唔好客氣,有咩幫到手就出聲啦!
Enjoy!!!
回復 20# DreamWorks

謝謝師兄不吝賜教,BTW 有冇卸妝的圖看看,想睇下本身似5似HEATH LEDGER......
回復 24# guy@?

坦白講,我個人覺得已經好似,但當然一定會有更好的,希望可以幫到你了解到做法....

太強了!!!{:2_292:}
回復 26# BatIron

謝謝師兄支持....!!