Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kcnneth

求Mark 7保養單

我想係呢到講聲,唔想幫我就算啦!我自問如果有其他師兄有問題想借單,我幫得到我都會幫既!我之前都有做過,所以如果唔想幫我的話,當無睇見呢個post就得啦!謝謝你們
我想係呢到講聲,唔想幫我就算啦!我自問如果有其他師兄有問題想借單,我幫得到我都會幫既!我之前都有做過 ...
kcnneth 發表於 29-5-2013 12:48 PM

啲人唔係唔想幫你,只係你隻Mark 7根本無問題!
琴日另外POST有師兄賣隻唔想要GEI MARKVII俾玩家,樓主琴日先SEND EMAIL競投,今日已經拎住來玩,仲要已經換 ...
ctcctf 發表於 29-5-2013 12:14 PM

我都有留意呢個post!
正常只會聽到D人話後悔無訂、唔想高追、幾時派到貨?
但呢位人兄竟然有貨唔想要、賣貴咗會唔開心,心情仲差過一眾等緊貨嘅兄弟???
而呢位人兄就換過貨都仲可以問其他人再俾張保養單過佢???
咩邏輯呀??????
攪到我都想出個post 問下有無C Hing 可以免費送隻Mark 7俾我,真係痴Q線 {:3_127:}

你自己比钱出面幫你噴才有你要效果:69:
现時点有個噴色,可能幫到你,價錢不詳!

T.D 真多神人:42:
另一位師兄放出來的那一隻,我是幫我一位無訂,又好想後追的朋友詢問的!

回復  ctcctf
kcnneth 發表於 29-5-2013 12:45 PM

隻野係你要定你朋友要 邊個知?
回復 20# SaintMC

噤係gar la, 講個信字gar jar!! 但最後個位師兄賣左俾第二位師兄了!我都幫唔到我朋友入手!
江湖救急!{:2_255:}
隻野係你要定你朋友要 邊個知?
SaintMC 發表於 29-5-2013 03:24 PM

Ching 講得岩......
其實可以寫得再盡少少

「話說有次我帶左隻 Avengers VCD 去山區播俾當地小朋友睇, 跟住我話香港有一間公司出左一隻 12 吋咁大既公仔, 同真既一樣。當地小朋友聽見之後唔相信, 因為佢地只有殘舊既玩具。跟住我應承左下次帶一隻俾佢地睇。但點知上年七八月我都唔o係香港, 排唔倒隊。但又唔想幫炒家買, 因為覺得啲錢捐左俾有需要人士好過.....所以呢個承諾兌現唔倒......我好內疚......如果有大大可以原價讓單俾我, 我會萬分感激~」

以上內容, 純屬虛構, 但想講既係, 在 TD 用幾分鐘打幾隻字唔使去法庭宣誓~
係真係假只有自己知, 但張單有利可圖就人人都知......點講個信字?

當然, 呢個世界一定有好人好事, 但亦有千萬個利用人地既信字同良心同同情心既case~
(無意懷疑另一大大係唔係幫朋友買定自用, 但只係想講網路世界既現實如此~~)