Toysdaily 玩具日報

查看: 8121|回復: 33

[玩具攝影] 魂作趙雲開箱

近年多把玩電影人偶,本人從未玩過中国古代人偶,所以早幾個月立即訂了,之後十分期待到貨,收貨後幸好沒令本人失望。這款趙雲接近派貨時,竟鬧出双胞,一款是台灣,另一款是福州,哪一款是正版,在此不作評論,最重要造工和質素,
現在此開箱的是福州版本。
本人是用DC机拍的,如拍得不好請見諒!

寄來的外箱

包装方面不算華丽,但勝在實用,可保護貨品

沒有說明書的話都唔知要搞幾耐!

素体鬆了少許,但可接受

上甲比較花時間才能全部裝上,大部份係塑膠件,只有支槍係全屬

配件上色一般

小配件好容易脫落做成不便,披肩也不好扣

披肩用皮造手感不錯

盔甲很貼身

我最期待這隻白馬(正確是灰馬),需然不可動,但很師,植毛也很靚,有栩栩如生感覺。

上甲簡單

後記;魂作模玩作為第一款三国人偶,絕對無令玩家失望,本人絕對收貨,當然也有很多地方改善,
          但定价真的很高,如下調10-15%我相信會有很多玩家入手,希望魂作下一隻人偶除改善不足之處外,价格方面真的要再想一下!
謝謝收看!
很靚!但很貴的嗎?
好似鬼佬咁既個樣。。。。﹣__﹣“
hk那有得買......................
坐騎感覺不錯,尤其紋理上色都同之前POST既相近似,唯獨個PACKAGING真係差D,唔夠收藏價值∼不過都好好∼LIKE,HOW MUCH?
中毒!!!!:sad:
Very very very handsome!!!!!!!!!!!!{:1_223:}:love:{:1_221:}
好!!多謝分享

尤其隻馬:71::71:
回復 2# wwho

過兩牛
唔錯, 不過唔知可唔可以淨訂人? 馬仔好型, 不過無地方啊
回復 8# kinkin6677

我都係鐘意隻馬
回復 6# darknight

CHING快去整番隻:)
子龍著咗甲幾正!! 比例好似都正常, 反而覺得之前雲長嗰隻腳短!
趙雲個雲字都寫錯, 我就買唔落手啦, sorry........... :38:
回復 14# kingeltshan

師兄好眼光!:36: