Toysdaily 玩具日報

查看: 4281|回復: 15

[分享討論] 買玩具奇遇記

話說尋晚上Y記見到重高達有即賣價 7魚8蟹, 無BID到, 諗住今日出旺角週圍都買到啦, 點知去到皆旺同信和, 全部間間鋪都賣緊 8魚5至9魚之間, 最後上頑仔度諗住博下睇下買唔買到啦, 去到見到岩岩有人比緊錢買, 都係8魚, 之後我問頑仔仲有冇重高達, 點知頑仔話無哂現貨, 得番上網bid, 或者等下星期日版, 咁我唯有同我朋友一齊走啦, 等lift 期間, 之前買左果位人兄問我"你係咪想要重高達?" 佢話佢同佢朋友一人買左一隻, 可以讓比我一隻比我, 我問幾錢, 佢賣番8魚比我, 之後我睇過貼紙未開就比左錢買左佢果盒喇;

首先要多謝果位肯割愛既brother, 等我可以 8魚入到 :^, thank you!!
玩左咁耐玩具都未試過咁神奇居然係街有人讓隻野比我, 諗番起成個過程有少少似d 寶藥黨feel咁 (好似龍咁威入面阿李x森賣瑞士山區肺咁:x), 真係幾神奇:x
話說尋晚上Y記見到重高達有即賣價 7魚8蟹, 無BID到, 諗住今日出旺角週圍都買到啦, 點知去到皆旺同信和, 全部 ...
Mo.P 發表於 19-5-2013 01:10 AM

個位朋友真係難得
算係樓主半個貴人, 可以行少轉:71:
回復 2# luciferdark

係啊, 真係要多謝果位ching:handshake:, 原本諗住買唔到就去肥趣度買, 之前訂左, 8魚5, 有得碌卡, 宜家可以即時有得玩, 唔使行多轉:71:
依位貴人真醒目,可以拿返八舊再等睇好戲,先再決定幾時入手
回復 4# b855506

哈哈, 都係架, 亞版返貨時個價可能會再跳, 不過早買早享受嘛
尋日bid咗8魚,之後先上網見人講7.2魚都買到,仲唔平手走人:71:
確實樓主無行埋煙士店

算啦,買到開心就無問題:^
琴日去過兆X地牢、現成點,好似好多都賣緊八魚喎。
依位貴人真醒目,可以拿返八舊再等睇好戲,先再決定幾時入手
b855506 發表於 19-5-2013 01:22 AM
Yahoo即買都係8魚, 而家d鋪仲玩緊價, 由佢地玩吓先, 早買早享受, 遲買平2舊
樓主同賣家都覺得對方係貴人, 實在係"雙贏局面":)
都係果句..如果一百幾拾可影響到個人生活,又要生又要死,又要刀仔拮大肶...就唔好買la..玩具姐..
都係果句..如果一百幾拾可影響到個人生活,又要生又要死,又要刀仔拮大肶...就唔好買la..玩具姐..
老文 發表於 21-5-2013 11:16 AM

哈哈, 係 lor, 話明"玩"具, 即可有可無, 不用那麼介意.
個位朋友真係難得
You should thank for this ching ah
:o 得罪講句,樓主唔好以為自己賺咗,你係間幫咗人咋,可能該位仁兄事後都會同人講自己遇到貴人 。

:ar:同埋咁嘅價入重高真係咁值得開心 ??
老文 發表於 21-5-2013 11:16 AM

其實真係仲有一堆人唔明, 係要俾玩具玩
平個十幾廿蚊都喊生喊死, 人地俾到8舊玩快貨, 就要係度懶叻教人話唔值
真係好好笑
唔係人人都咁窮, 俾多百幾即玩唔洗等, 又唔洗再專登出多次旺角
時間成本同埋唔洗同人逼多次, 咩都係番度