Toysdaily 玩具日報

查看: 56767|回復: 77

[制作分享] Herpa500的Faller Car System (P.6 - Red Benz Bus)

:(小弟又一超慢進度情景之作, 就係買咗成年都仲超慢攪緊嘅:-
Faller Car System 情景 (類似Tomytec Moving Bus行法)
尺寸: 100cm X 70cm
比例係1/87 HO Scale:- 希望今之內成攪掂:-

:56: 小弟最憎呢part....拉鐵線 ......

之後運上大陸, 叫同事上石高粉同灰色油, 因小弟在上色方面係完全白痴...

之後再運返香港加草皮:-

跟住再運返屋企....繼續超慢完成中...:(

:help:chi L sin....500萬一個月廠皮整fuc kler car:help:
chi L sin....500萬一個月廠皮整fuc kler car
Warmblood 發表於 14-5-2013 12:20 PM

:(nono, 業餘活動....
nono, 業餘活動....
Herpa500 發表於 14-5-2013 12:22 PM

:79: 業餘活動我去瑞士琺瑯啦..............擺明大蝦細
業餘活動我去瑞士琺瑯啦..............擺明大蝦細
Warmblood 發表於 14-5-2013 12:27 PM

:D我點會大蝦細呢...trust me...
其實fallen car有冇1/150架?:67:
其實fallen car有冇1/150架?
常威 發表於 14-5-2013 12:36 PM

:78:有N-scale 1/160: 車款唔多, 有消防車, 巴士, 貨車
Faller car真係好吸引,希望日本既技術快d追到:63:
今日究竟係跑草地定泥地??!:55:
今日究竟係跑草地定泥地??!
sundaydriver 發表於 14-5-2013 02:57 PM

:78: 1400混合架....on9..........買肥魚拖 ALE 全歺啦
1400混合架....on9..........買肥魚拖 ALE 全歺啦
Warmblood 發表於 14-5-2013 03:09 PM

全餐成百二蚊架!仲要包個外賣盒!{:1_209:}
我叫個A加C餐加十皮仲有爆炸糖送!!
好過叫SSP多汁雙鐘孖Q啦!!
全餐成百二蚊架!仲要包個外賣盒!
我叫個A加C餐加十皮仲有爆炸糖送!!
好過叫SSP多汁雙鐘 ...
sundaydriver 發表於 14-5-2013 03:12 PM

但係多汁服務好,又有禮貌!次次見到人黎幫襯都識叫人!而且幫襯佢就有包抹車服務,真係一個最佳服務員!

我好安心!:78:
Herpa 兄真係唯美主意, 閣下的工作同火車/交通係咪有關係?
Faller car真係好吸引,希望日本既技術快d追到
rios 發表於 14-5-2013 02:03 PM

:75: 你都整返套嚟玩下
今日究竟係跑草地定泥地??!
sundaydriver 發表於 14-5-2013 02:57 PM

:x HAHAHHAA, 笑L死我, "跑草地定泥地"