Toysdaily 玩具日報

查看: 22147|回復: 36

[制作分享] Herpa500製作中的歐洲情景 - 進度相

:78: 這是小弟第二個N-Scale Layout, 今次係歐洲色

Layout尺寸:- 125cm X 69cm
其實個layout買咗返嚟成半年幾, 近日先開始專注攪:(

:D 話明歐洲色, 所以無日本配件:-

Layout 個底盤: 德國NOCH
草粉: 德國NOCH
石仔: 德國NOCH
樹: Woodland
路軌: 德國Feischmann
建築物: Faller & Vollmer
車仔: Wiking, Herpa, & Rietze
人仔: Preiser

{:1_214:} 去片: 進度相:-
路軌分配圖:-

{:1_224:} 最煩嘅鋪石仔:-

:( 近期嘅進度就係咁....
扒哥,你做乜咁認真開POST呀?:Q

並祝早日完成!:64:
:78:扒哥....有時間上您屋企搞搞條爆布.......加番少少石加埋d爆布流水..........依家似常威all尿.......
:78:不如油過哂d山..........
扒哥,你做乜咁認真開POST呀?

並祝早日完成!
常威 發表於 14-5-2013 09:49 AM

:( 點解咁認真開POST, 因為呢係我人生中最難攪嘅Layout
:43: 多謝常總支持
扒哥....有時間上您屋企搞搞條爆布.......加番少少石加埋d爆布流水..........依家似常威all尿.......
Warmblood 發表於 14-5-2013 09:50 AM

:71: 始終攪呢D都係搵你好D, 如果唔係你教我點鋪石仔....我諗...我:59:
不如油過哂d山..........
Warmblood 發表於 14-5-2013 09:52 AM

:78:D山我都覺得膠咗D
始終攪呢D都係搵你好D, 如果唔係你教我點鋪石仔....我諗...我
Herpa500 發表於 14-5-2013 10:05 AM

咁我執定工具先!:43:

...............自我介紹先,我係臭B既助手 - 多汁!:64:
咁我執定工具先!

...............自我介紹先,我係臭B既助手 - 多汁!
常威 發表於 14-5-2013 10:08 AM

:64: Mr. Juicy 你好
見到個配線,好似幾好玩咁wor,125x69cm可以做到咁,真係正!
見到個配線,好似幾好玩咁wor,125x69cm可以做到咁,真係正!
rios 發表於 14-5-2013 11:03 AM

:43: 無錯, size 唔大可以玩到咁
無錯, size 唔大可以玩到咁
Herpa500 發表於 14-5-2013 11:32 AM

我懷疑只唔只69cm......我果layout 70cm都係單軌+140路面車用:58:
我懷疑只唔只69cm......我果layout 70cm都係單軌+140路面車用
Warmblood 發表於 14-5-2013 12:24 PM

:78: 真係69cm
扒哥你唔講我仲以為係日本layout 加歐洲屋仔 tim :x
扒哥你唔講我仲以為係日本layout 加歐洲屋仔 tim
bbf1125 發表於 15-5-2013 11:00 AM

:58: 係咩, 真係無歐洲feel咩?