Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 国内的 Hottoys Ironman MK 7 战损预定

国内訂$2999 ?? 老吹咋?

玩具反斗城都幫手炒??

定国内代理香港收炒貨上大陸 ...
kingofhero 發表於 10-5-2013 01:58 PM

不用大驚小怪吧! 首先, 中國是有關稅及增值稅(or銷售稅)的地方, 入口1X%及17%增值稅是政府收的, 香港是0!!!這裡已經幾成錢, 仲有反反城利潤, 再加3成至少, 差不多了!
其實大家睇吓日本及星加波的定價也是相類的!
2999人仔=3700港紙。
個人覺得不捨得,

訂單已經遲左成個季度交貨,而家仲做到咁大!係咪細單就唔駛理,大單都打晒尖?手工好QC要求高我明,但係咪..都要睇返整體出貨期是否完全呢??
頭像被屏蔽
大陸南亞排隊黨準備好未??
証明香港係用黎試水溫,參考下香港可以炒到幾高
然後先set個外國訂價,結果就係$2999人仔

d人仲罔想HT會照顧香港玩家多d,唔搵你做白老鼠同人肉佈景版已經偷笑
2999, 堅嘅,重要full pay....
catcat 發表於 10-5-2013 03:12 PM

唔該CATCAT 大
嘩!國內原來要比全數…咁派貨肯定派國強人先了…香港人等下吧:die:
那還是限量800嗎? 哈哈{:1_203:}
回復 24# ypngaa

800只 是香港 不是 全球
香港都係full pay的:36:
3cow:blame:{:1_240:}:die:
真的是超級貴
連官方都光明正大的在當炒手了
其實日本那邊都賣得貴過香港好多.

只Mark 7 賣成28,000日元.
大家咪應該慶幸Hottoys係一間香港公司囉,價錢又比人平,又可早啲攞到貨,好多人真係身在福中不知福,仲要乜都鬧,有得訂就鬧要排隊,訂咗就鬧要等攞貨,唔肯排隊又唔襯冇人排嗰時訂但又鬧人截訂快,連貨都未到手就因為網上影得差啲相就鬧話差過板,俾𠴱千幾蚊就以為可以買到件完美無瑕嘅藝評品,一啲小瑕疵都唔接受,啲人網上肯用四五千蚊bid 舊Hottoys貨,但係Hottoys千幾蚊新貨就鬧話貴,如果真係咁討厭Hottoys,做乜仲要幫襯佢咁折墮!