Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: pcling

[其他] 請問有無人知道呢只食玩系叫乜名啊?

回復 15# cliffordchan107

肯定唔会系,因为呢只玩具仲附有一只机器人,但唔见左,所以剩返呢只人仔!
另外頭髮起角的特徵太似,
我記得MARVEL出過日系動畫的, 可能是當時出的食玩的~~
cliffordchan107 發表於 9-5-2013 12:58 PM

Should not be Wolverine.
1. Look at the face, very 猙獰,
2. It doesn't look like that the claws come from the back of the hand, but they are at the fingers of the figure.
回復  cliffordchan107

肯定唔会系,因为呢只玩具仲附有一只机器人,但唔见左 ...
pcling 發表於 9-5-2013 01:07 PM

話時話, 點解咁鍾意/著緊佢, 小學女同學送的定情信物? :35:
回復 18# lk_yau

唔系啊,只系纯碎的童年回忆!
好似稳唔到魔獸結合体呢个名哦!
pcling 發表於 9-5-2013 12:05 PM

實際係咪li個名我唔確定, 但肯定有魔獸兩個字, 因為我三輯都有買, 只有第一輯齊晒玩大合體, 每輯有四款, 第一輯有龍, 半牛人, 魷魚同埋獅鷲獸。透明軟膠特色係第三輯先有。希望幫到你啦

原來要查日文先查到,我冇講錯,係叫魔獸結合体,你查バイオパズラー(bio puzzler)就有好多資料。樓主你戈隻人物對應以下連結入面PART4的狼魔獸。
http://www.mandarake.co.jp/infor ... /21nkn01/index.html
因該就是damperfox 大大所說的答案是對的.
下面連結裡面的最後.就有這隻的圖片和系列名
http://www.recism.com/toy/newin/index87.html
較詳盡之網頁介紹,原來我都miss左好多PART:42:
http://www2.odn.ne.jp/ynd/index.html
回復 23# damperfox

Good job finding this out!!!

I had a few sets before too.
多谢各位帮助,太感激啦!{:1_220:}
多谢各位帮助,太感激啦!
pcling 發表於 9-5-2013 09:21 PM

KABAYA以前ge食玩真係正, 可惜冇錢收唔齊...{:1_198:}
回復  damperfox

Good job finding this out!!!

I had a few sets before too.
TygarKing 發表於 9-5-2013 07:25 PM

我而家仲有keep住, d膠質好靚, 遲d repaint一下先:36: