Toysdaily 玩具日報

[分享討論] IRONMAN COSBABY個紙棺材,激發起我既小宇宙!!(#40,#70,#76,#80,#81完加戰損MARK4)

回復 59# uno12121

你講D尺寸要精準,你畀資料我,我唔駛計過條數。
回復 57# akin

600 訂先比200~HYPER 5 係FACEBOOK見到嫁
回復 58# akin

我都見過超貴~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
邊度有紙樣?
回復 55# uno12121

thx!!!有無個地台既size?
回復 63# atyaty

bbs.actoys.net/read.php?tid-1178169.html
如果唔想俾手工人地賺,就要自己落手喇~
回復 62# atyaty

平好多!THZ!
其實係一個個分開整好再CHI 埋定係7個一齊整?
師兄!!我想問你邊位果塊係玻璃!?
如果係玻璃係邊搵?
回復 68# BOBBYU239
第一張圖咪有寫間隔板係膠片

繼續 :

將底板既扇形圖再畫落5MM FOREXBOARD上,記緊畫間隔板條直線要好似第一張相咁長過個扇形.

之後CUT走扇形既前面,後面同左右留返最後修正先CUT.(CUT走左既部分記得留返)
預備透明膠片(當然可以跟足電影用白色燈片,只係唔著燈時我覺得透明會有型D),
膠片橫度一定要長過背板至前方(即係公仔企既深度)
[[img][/img]
放埋一齊會係一個H字

張間隔板既外形畫落1MM FOREX 上,高度同膠片一樣,橫度就係內籠深度.

[img][/img]

待續
回復 70# uno12121
唔該哂!
我諗應該大概知道點做thanks

不過宜家問題係仲未買到cosbaby{:1_201:}
套cosbaby炒到成千蚊...:*
hmv同斗斗唔知幾時返貨....
期待LED 供電部份
我都想知行咩供電
好正吖。。吖。。我都想學整返個