Toysdaily 玩具日報

查看: 5230|回復: 11

[分享討論] 邊個 7 哥最合大家心水呢?

小弟為新 7 哥忠實 fans,自皇家賭場後,一路都好想自組一隻玩下

奈何之前大陸廠出的頭雕實在嚇人,所以遲遲未有出手

直至上年年尾,知道 brother production 會出 1 set 過的 figure(有頭、身、衫、鞋、槍、錶、呔),即刻成日留意最 update 消息睇下幾時發售

可惜,自出了數張官圖後,突然無哂聲氣,實在令小弟失望

不過,唔知係未「瘦田無人耕、耕開有人爭」,市場上另外兩間香港品牌 - ZCWO 及 DID 都發放會出新 7 哥的消息,太好了

連日來,追左 DICK PO 兄、MAX兄的 ZCWO 既 介紹 POST,與及大陸網站對 DID 的官圖轉載

睇完之後,各有各優點,對新手玩 FIGURE 既小弟黎講實難以取捨

所以,有請各位專家來幫幫小弟,一齊選出一個啱我又啱大家心水的 7 哥

( 以下圖片有部份借自 MAX 兄,另外的則借圖自網上,特此嗚謝:64: )  

did{:1_220:}{:1_220:}{:1_220:}{:1_220:}
頭像被屏蔽
did對比下正好多!!!
請問did果隻幾時出? 有d興趣!
都有點怪... :72:
Brother同zcwo小弟都睇過display,頭雕上色好唔得。另外zc對耳仔巨到有點兒離奇,睇過實物就買唔落手。

DID雖然未出,頭雕亦未見得最似,但以佢一貫的上色水準同衣服/配件的高完成度,我揀DID。

當然BENBEN可以等現貨至決定,呢三個牌子唔係HT,後追最多都係加一百幾十。
DID套西裝好似fit d , 但個頭雕上色都係未如理想 , 希望遲d有一間可以出得好d啦 !!

我較鍾意ZCWO

其實講Daniel Craig頭雕,Medicom嗰個都唔錯( 但我未見過實物)
LONERGAN07.jpg oJzSgCchnCVwsYoutb4C4Q.jpg

另外,網上見過呢隻(下圖)覺得至正,不過好似冇得賣
我較鍾意ZCWO

其實講Daniel Craig頭雕,Medicom嗰個都唔錯( 但我未見過實物)

網上見過呢 ...
WalkerMachine 發表於 5-5-2013 02:16 PM

有得賣,超人有。

上個月有鋪插到七魚,仲比左資料樓主,不過m記素體難配西裝,放棄左。
現在應該好難找到medicom果隻了,網上及街都冇
有得賣,超人有。

上個月有鋪插到七魚,仲比左資料樓主,不過m記素體難配西裝,放棄左。
catcat 發表於 5-5-2013 02:24 PM

我最尾反而喺果間舖入咗超平M記 Henry Jones (奪寶奇兵){:2_295:}