Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: MAHTC

[SD系] [SD場景]口袋裏的戰爭 渣古FZ VS 高達NT1

謝謝師兄先
其實都係抄襲前人既成品者
日本同香港都有d
總之就炒炒埋埋一碟過
MAHTC 發表於 7-5-2013 10:44 AM

個人認為大大果隻整體比例平衡好好多~~~
個人認為大大果隻整體比例平衡好好多~~~
Squall 發表於 7-5-2013 12:06 PM

因為抄襲既對象太多了XD MAX左一齊
其實呢有女主人佢監督住細節位,又唔同D既係

最初我本來只打算做SD NT-1(因同小弟英文同名)
後來女主人「強烈表示」要做渣古改
(因為這女人用渣古改在EXVS惡得兇狠)
而且她說比起高達更喜歡渣古,才出現這SD渣古改
我想反正2個SD都做了才做一個小場景吧,就是這個作品了

再言
笨大的SD系列又再出新品了,沙撒比及HI NU的SD都出得很好,
作多少修正就可以很有型了,
我想大家都能做到不用好像小弟的大修大改才完成一隻不吸引的SD吧

最後2013年的首4個月都是SD- -+ SD多魯基斯,SD NT1,SD 渣古改,SD 炮擊型STRIKE
之後是SD勇者王,=,=
回復 17# MAHTC

首4個月都是SD:71:

so next one is? SD Hi-Nu:he:
回復  MAHTC

首4個月都是SD

so next one is? SD Hi-Nu
ygat2005 發表於 7-5-2013 12:27 PM

下隻sd會係 始源勇者王@_@(應該...)
如果無咩意外應該都係架啦

之後就轉下砌返hguc/mg先
加油啊~C兄:D.............
正呀!佩服師兄的改造技術
我係一個超級SD迷所以希望師兄可以創作更多SD系列呢

我的故事被限於巿埸的產品
真希望可以好似你咁勁啊

http://blog.yahoo.com/WingToys/a ... omment-item-1014947
加油啊~C兄.............
244 發表於 7-5-2013 09:47 PM

我會加油!就因為師兄們的一句留言!
「勇気ある誓いと共に」!   

正呀!佩服師兄的改造技術
我係一個超級SD迷所以希望師兄可以創作更多SD系列呢

我的故事被限於巿埸的產 ...
翼. 發表於 7-5-2013 11:22 PM

首先,師兄的故事真的很有心機,特效也很好!,小弟這方面完全不會,拜服
我也是超級SD迷.(不過因為過去一些誤會,被冠上「抄襲的SD迷」一名,不要緊,小弟不介懷)
所以這個年頭都集中在SD的製作上,希望下個作品,師兄及大家也會支持小弟,謝謝