Toysdaily 玩具日報

[趣味] >//< 如何挑選最甜的西瓜~!!

【如何挑選最甜的西瓜】很實用,分享出去吧!

﹝底部圈圈﹞:越小越好。圈圈越大,皮越厚,越難吃。
﹝顏色﹞:最好挑青綠色,不要霧霧白白的。
﹝蒂頭﹞:不要選一條直線,若是捲曲圈起來的就很甜。
﹝紋路﹞:整齊就是好瓜。

Thanks. Learning something new!
【如何挑選最甜的西瓜】很實用,分享出去吧!

﹝底部圈圈﹞:越小越好。圈圈越大,皮越厚,越難吃。
﹝ ...
太歲 發表於 2-5-2013 07:21 AM

師兄好掂. 講完教仔又教揀西瓜:71:
師兄好掂. 講完教仔又教揀西瓜
lk_yau 發表於 2-5-2013 08:52 AM

我阿媽細個都教我點揀老婆: [下盤越大越好, 因為好生養~~]
當然, 大個&#21655;都得物無所用, 因為而家係女人揀我, 而唔係我揀老婆~~
我阿媽細個都教我點揀老婆: [下盤越大越好, 因為好生養~~]
當然, 大個&#21655;都得物無所用, 因 ...
cliffordchan107 發表於 3-5-2013 12:38 PM

係,唔到我地揀
所以變左"樓盤越大越好,因為好有米"
當然, 大個&#21655;都得物無所用, 因 ...
cliffordchan107 發表於 3-5-2013 12:38 PM

不宜妄自誹薄......., 親賢臣, 遠小人
{:1_240:}
係,唔到我地揀
所以變左"樓盤越大越好,因為好有米"
chlycab 發表於 3-5-2013 01:32 PM

咪迷信, 聰聰們的神話都破了.{:1_225:}
不宜妄自誹薄......., 親賢臣, 遠小人
lk_yau 發表於 3-5-2013 01:40 PM

'你而家係咪諷刺我係劉禪丫?':blame:

其實, 做劉禪都幾好喎, 唔洗做都有得白吃白喝~~
梗係有 so 啦! 蜆明都係咁上下 ga ja.

interesting. :36: