Toysdaily 玩具日報

查看: 4517|回復: 17

[玩具攝影] 死 硬 VS 死 硬 。 痴 漢 VS 硬 漢 (喪 圖 + 劇 場)

上次沉默柑兄有靚相,我也把上一輪的對比圖拿來分享。 :oh:  Brothers (老年戰損頭雕) VS HPC (年青頭雕),孰優孰劣,師兄們用雪亮的X眼試一試吧~ :handshake: (i.e. 心眼) :58:

首先將各自最似的POSE放出來。 :80:

有圖有真相... :oh:

邊個贏面大D? 當然係HPC,但各有輸贏:
Brothers:

- 只係頭雕右邊,或由下望上似
- 正面絶對係另一個人

- 配件多, 起碼有證件、電話
- 雙頭雕, 但個普通頭更唔似
- 戰損頭有血漬和汗漬, 正:71:
- 五魚內

HPC:

- 正面都係差D, 工字型怪怪地.
- 上色比Brotherst差. 給了相熟店長目測, 佢話上色少了幾層, 如果師兄們留意, 個頭有清楚分模線... 上多D色遮了會好D:help:容
- 7魚半... 對比Brothers性價比一般. 且單頭.
- 車工求其... 店長話他的標準會唔收貨... 我聽了個心都痛了... 有否入錯貨? :ice:

- 多角度都似, 但上色薄了...
- 隻鞋車工最好~

其他相, 有似有唔似.. 因為係舊一輯相, 影得差D... :unhappy:

HPC 最正的配件是鞋, 車得齊整一流...~ :71:

天氣時冷時熱, 著返件衫先....

嘆雪咖~ PREDATOR 1 DUTCH 配件 :78:

用了Brothers的配件~ :x  打個輪先~

妖~ 無電... :time:

Brothers' 副OKEY黑超~

----------------------------------------------------

唔似....

唔多似.....

好唔多似....

"別問我是誰...." :Q

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.521750087881100.1073741843.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)
小劇場... :55: 誰是痴漢????

"u there, show me your ID."

"I'm NYPD.  KNOCK YOUR POOR ASS DOWN!"

(Frightened, chickened) try running away :time:

Then CAP was KEPT in jail for a while...
--------------------------------
捉倒痴漢, 影多少少爛相...

Brothers 證件

HPC盒...

Thanks for watching~ :78:
呢2隻而家市面都唔多見有得賣∼∼ ht究竟出唔出gi joe bruce willis,之前又話出,希望佢會係整得最好既一間…
呢2隻而家市面都唔多見有得賣∼∼ ht究竟出唔出gi joe bruce willis,之前又話出,希望佢會係整得最好既一間 ...
蚩尤邪神 發表於 1-5-2013 12:49 AM

Brothers應該無貨囉. 不過如圖買唔倒都唔洗太傷心, 因為只有某角度才最似. HPC要去佢FACEBOOK留言. 個頭雕OK, 但其他野就真係差少少.

HT雕鬼佬應該無問題, 輪廓出嘛, 但雕亞洲人真係EB同HT都唔太掂... :60:
很好的比較,謝了!:64:

HTC第二水貨平左,但仍然比唔到好想入的感覺我。

BROTHER將會出DIE HARD 5新版,預訂又係七魚多,雙頭雕,可以考慮一下。
很好的比較,謝了!

HTC第二水貨平左,但仍然比唔到好想入的感覺我。

BROTHER將會出DIE HARD 5新 ...
catcat 發表於 1-5-2013 12:28 PM

咁我條氣就更唔順, 點可以咁對第一水買家?! 不過咁買法, 買極都唔係最似,Bruce無底深淵呢~ 希望brothers 有更似頭雕!:*
咁我條氣就更唔順, 點可以咁對第一水買家?! 不過咁買法, 買極都唔係最似,Bruce無底深淵呢~  ...
darknight 發表於 1-5-2013 12:39 PM

唔使慶,HTC身第一水飛機貨要九魚尾,師兄已經平左。

:64:

睇過版,覺得都係師兄手上的BROTHER正常頭最似。
回復 6# catcat

請問ching知唔知邊度有brother 既diehard 5 同其他product d相睇下…我搵黎搵去都好似搵唔到brother production有官網同fb…:44:
我都想睇喎~!!!!!!!!
回復  catcat

請問ching知唔知邊度有brother 既diehard 5 同其他product d相睇下…我搵黎搵去都好似搵 ...
蚩尤邪神 發表於 1-5-2013 01:57 PM

好似未有官圖,下次落皆旺地庫時,小弟問問joey可否影兩張店頭相分享啦。:64:
回復 11# catcat

其實brother production有冇官網的呢?上網搵極都搵唔到
細廠野唔覺有website咁揚喎!!!
師兄有心有力喎!:)
始終唔太得
等待中...總有日會有大廠出Diehard 1~ 5 掛....