Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: cliffordchan107

[劇場創作] 一條連數學家也解答不了的龍珠問題

回復  歪不正

回復  原罪
一聽到'黃色書刊'我就好興奮~~
可以SEND SEND LINK給我嗎? HEHE~~
cliffordchan107 發表於 30-4-2013 12:07 PM

https://www.facebook.com/Official.YellowBook/photos_stream
好多圖文深層意義,就像樓主你一樣高水準思維:!
好多圖文深層意義,就像樓主你一樣高水準思維
歪不正 發表於 30-4-2013 12:58 PM

不敢相題並論呢, 睇到FB好多圖都畫得好靚,
(我的只是拿現成玩具惡搞)
有時間再詳看故事, THANKS~~
其實唔係我原創的, 以前也聽過類似的故事:
'一班科學家出海, 討論咗好多話題,
可是最後無人留意 ...
cliffordchan107 發表於 30-4-2013 12:13 PM

睇遠吾睇近, haha. Politicians normally like guiding their citizens in this way.
睇遠吾睇近, haha. Politicians normally like guiding their citizens in this way.
lk_yau 發表於 30-4-2013 02:36 PM

中國也有不少類似的諺語:
[坐這山, 望那山, 一事無成.]
[看見別人眼裡一粒眼屎, 卻看不到自己面上一劈屎~~]
又真係幾唔錯,我都願意入黎睇睇發生咩事。
唔只書本嘅......應該仲有寫實紀錄片:he:

回復 13# cliffordchan107
唔只書本嘅......應該仲有寫實紀錄片

回復  cliffordchan107
numan123 發表於 30-4-2013 03:45 PM

可是只有平面畫面略嫌死板, 而家興活動教學, 如果有真人示範, 互動式教學, 應該可以讓我等學生'吸收'得更多~~