Toysdaily 玩具日報

查看: 4518|回復: 27

[玩具攝影] (週日閒影) ACG焦點

自稱有全港四成觀眾的亞視有一個節目叫做'ATV焦點',
節目名改得十分好, 叫得做'焦點',
就是看事物只聚焦一點, 而且是自己想看到的.
錯就錯在節目擺放在新聞後播出, 令人誤以為是新聞節目.
(當然正式的新聞也是該台的'焦點'來)

身體持續不適, (快看到死兆星了), 唯有依舊閒影一些'焦點'過過癮',
希望遲些有多點精神, 認認真真介紹一些新買的玩具和劇場~~
自稱有全港四成觀眾的亞視有一個節目叫做'ATV焦點',
節目名改得十分好, 叫得做' ...
cliffordchan107 發表於 22-4-2013 03:41 PM

"快看到死兆星了" - 師兄別亂說了, 快休養好身體吧!
有時真服了你, 無乸端端又整個劇場吋ATV蕉點, 哈哈!
"快看到死兆星了" - 師兄別亂說了, 快休養好身體吧!
有時真服了你, 無乸端端又整個劇場吋ATV蕉點, ...
lk_yau 發表於 22-4-2013 04:04 PM

係喎, 講錯咗, 北斗入面, 善良的主角先睇到'死兆星'的,
那些邪惡的囉嘍是看不到的, 我想我應是滿天星斗看錯了~~
係喎, 講錯咗, 北斗入面, 善良的主角先睇到'死兆星'的,
那些邪惡的囉嘍是看不到的, 我想我 ...
cliffordchan107 發表於 22-4-2013 04:37 PM

都係, 但, 瑪美亞睇到都冇死到.
邪惡的囉嘍通常見吾到滿天星斗,只聽到健次郎數5秒 ga ja
雖然不是同一人但終於又有光頭佬登場呢:DD
"焦點=就是看事物只聚焦一點, 而且是自己想看到的"這一下很好:36:

今次有好幾幅照片都很有喜感呢~
都係, 但, 瑪美亞睇到都冇死到.
邪惡的囉嘍通常見吾到滿天星斗,只聽到健次郎數5秒 ga ja
lk_yau 發表於 22-4-2013 04:41 PM

聽到你講'健次郎', 我好感動, 因為大家都應該係差唔多年代成長的~~

雖然不是同一人但終於又有光頭佬登場呢
"焦點=就是看事物只聚焦一點, 而且是自己想看到的"這一下很好:3 ...
手榴蛋包飯 發表於 22-4-2013 04:45 PM

我覺得最抵死係最後果幅, 人仔細細學揸大槍, 最後壓死.{:1_203:}
雖然不是同一人但終於又有光頭佬登場呢
"焦點=就是看事物只聚焦一點, 而且是自己想看到的"這一下很好:3 ...
手榴蛋包飯 發表於 22-4-2013 04:45 PM

有些玩具看上去已經令人發笑了, 就算企定定係度唔洗加對白,
已經令人想發笑, 省卻了不少篇幅呢~~
我覺得最抵死係最後果幅, 人仔細細學揸大槍, 最後壓死.
lk_yau 發表於 22-4-2013 04:49 PM

配色上刻意這樣選取的, 都是黃藍配色,
三件都出自不同系列的玩具, 卻巧合地夾~~
配色上刻意這樣選取的, 都是黃藍配色,
三件都出自不同系列的玩具, 卻巧合地夾~~
cliffordchan107 發表於 22-4-2013 04:53 PM

ha, 係wor, 我最初以為係吾同class既同一隻老變 tim.
ha, 係wor, 我最初以為係吾同class既同一隻老變 tim.
lk_yau 發表於 22-4-2013 04:59 PM

細TF係較新動畫TFP, 大人狼TF係另一個MARVEL X TRANSFORMER系列,
支砲又係另一個狼人電影系列, 和TF無關,
剛巧在雜物箱走在一起, 所以連影了,

第二日又見到幾隻翼龍玩具又走在一起,
又'物以類聚'連在一起拍照, 感覺也很微妙.

格古達是二人合體, TFA天火兩兄弟也是二人合體,
橙藍配色也相配襯.

兩代星星叫,
一個是G1山口式不可變,
另一個是FOC, 尺寸接近, 又可拍埋一起合照.

兩個機槍娘, 身高比例相約, 有時間讓她們拿槍再拍拍照.

這樣搭檔, 比單獨拍照更好玩~~
細TF係較新動畫TFP, 大人狼TF係另一個MARVEL X TRANSFORMER系列,
支砲又係另一個狼人電影系列,  ...
cliffordchan107 發表於 22-4-2013 05:06 PM

Yes. I do agree with you that self-produced crossover is very funny, especially you always have your own unique ideas.

Sometimes the scales of the figures are not the major concern.
師兄小心身體....:Q
又入左唔少新玩具啦~:x
希望又有新劇場睇~
那個陽子係出自咩系列?武裝神姬?
好耐冇見樓主開post呢~
保重....................................................... :*