Toysdaily 玩具日報

查看: 4432|回復: 13

[詢問] Hottoys 首日單,二/三日單問題

我想問唔同日既單會分別差幾耐先拎到盒野?
乜唔係一次過派哂既?
點解會咁?
小弟係mk7 第二日單,
我見佢好似月尾就派貨,
但我又見有師兄話第三日單都唔知等到幾時先有得拎
咁我第二日單大概要等多幾耐左右?
第一次買ht野唔識,
請賜教,thx
餐廳一齊落單都唔會全部野一齊上啦, 要等幾耐冇人知...睇佢出到幾多貨
等到幾時就算Hottoys而家都未必答到你∼
餐廳一齊落單都唔會全部野一齊上啦, 要等幾耐冇人知...睇佢出到幾多貨
炒飯俠 發表於 20-4-2013 11:06 AM

因為等成咁耐我以為佢收完訂一次過做哂咁多訂既貨先派....
有無師兄有之前既例子可以參考下..?
等到幾時就算Hottoys而家都未必答到你∼
rivaltat 發表於 20-4-2013 11:08 AM

等左成9個月只係起到頭一批:63:???
回復 4# narutoclub316

ching,就算佢真係一次過起到批貨∼
你都要知道∼有幾多人訂左呢隻野∼無一萬都幾千人,,,,
如果一次
過派,,,你自己諗下MK會係點。。{:2_262:}
熱門多人訂既貨品..好似dx11,12咁,第2日單可能要遲過首日單1個月先取貨
除左香港仲要派大陸日本sideshow。以前就話本地優先,而家差不多同步。

HT店面同倉都有極限,派第一批如果攤貨進度唔理想,分分鐘要等足一個月至派下一批。(d炒家炒單唔炒貨...)

當然物流/倉務做的好的話,絕對可以解決。

不為也,非不能也。
第一次買貴價玩具,
心諗等左89個月終於有消息,
點知自己係第二日單仲要唔知等幾耐,
有D空歡喜FEEL...
因為等成咁耐我以為佢收完訂一次過做哂咁多訂既貨先派....
有無師兄有之前既例子可以參考下..?
narutoclub316 發表於 20-4-2013 11:09 AM

其實除左生產上的考慮,還有物流,包括存倉等考慮
回復 9# narutoclub316

所以點解隔離個post d師兄係咁話PI好
其一就係佢出貨快好多
依d咪HT廢柴管理嘅問題……佢一定冇iso……日本合金一次出貨,第2水都係差一個月
回復 12# 東方無敵
侯活:ISO?? I DUN NO!!!{:1_218:}
請問3/8係第幾日?