Toysdaily 玩具日報

查看: 18048|回復: 16

[個人收藏] 我如何展示batmobile & DX12 (updated 5 May 2013)

小弟是第一次post 相(搞左好耐先至post到相!),想同大家分享我的收藏及由書架改裝的展示櫃。

本來小弟是用X家比利書架擺人仔,但tumbler實在是太大,只好把另一個書架改裝。

把原本書架上層的東西搬走,再加個由黑色foam board做的盒
(盒的製作就不講了,因頗複雜)。加盒是因為書架不夠深擺架車,所以盒會凸出來,再加透明亞加力膠片作門,避免封塵。最後加埋LED燈,搞掂!

小弟第一隻12寸是TDK,後來後追了超人和spiderman。跟住就是89batman, black spiderman, ironman mk 2, tumbler, batpod, DX12, batman superalloy.. 墮坑約兩年!…
去相!

希望各位多多支持!尺dpost其他相。

書架上層的東西搬走

加個黑色foam board做的盒

搞掂!

border=0 />

其他收藏

c hing 加油!!!!
點解BATMAN鬥雞眼既:(
好靚喎,想睇埋其他收藏呀:63:
嘩, 正呀!擺得好靚! 羨慕中...
開放式怕唔怕大塵~
型bo!!
但隻batman好似有少少鬥雞
回復 6# denniskwong

係有亞加力膠片做門,但影相時擺開咗。
回復 7# BOBBYU239

Thanks!
請問Ching 斗雞眼有冇得救?
回復 4# yukaen

Thanks!
遲D有時間再影!
回復 2# tsubasacamille

多謝鼓勵!
真係好正呀加埋射燈,唔錯唔錯!!
堅正真係唔錯完全用盡個書架又唔浪費金錢。謝謝分享。
好有氣分.................!!
多謝師兄分享!:71:....