Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 新手 入門 WWRp, 想各ching 教路

小弟一直只係玩開HT ironman( 1-7 都係後追 ), 其實對機械都係情有獨鍾 {:1_205:}
自問玩大人玩具入坑經歷淺, 但中毒太深 !!

最近開始爬文了解3A, 發覺又開始中毒, 想由wwpr 開始玩, 剛剛網上訂了WWRp PINKY BERTIE MK3.5
但發現好多型號, 重要分 1/12  , 1/6

Square, Dropcloth, Caesar,  Heavy bramble, Bertie, Armstrong, JDF DLM
有無漏??  心諗每款玩1,2隻 {:1_206:} 都要好多錢

有無ching比d意見 ?
香港地應該無咁多人玩1/6 WWR, 因為太大了
1/12比較適合同平D。

你可以只集中一個色系買,因為真係太多同款唔同色。

我本人就只買square
謝謝大大, 我都諗緊係咪玩1/12 ,
係咪每款一定有同一色系?
係咪每款一定有同一色系?
唔係, 個人意見一定一定要盡快選定行車線(COLORWAY), 幸而大部份WWRP都唔算難揾!
我的宗旨是平, 和拿不同武器.  色無相干.
謝謝樓上大大, 我上官網買都USD$75 , 成6魚, 想問一般係邊買最平??
真係太多了,4,5舊水一隻
係咪宜家越出又越貴? 買正價都平過丫烏
新翻出的robots好像貴過之前.
回復 6# wiltam

其實 MK3 1/12 都差不多有10吋高,所以唔好以為1/12 就好細隻唔低$