Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幪超精華資料(不日更新,歡迎大家入黎睇料 或 提供 你地既新料啦)

Super 1的Five Hand
  • スーパー(Super/超級)
  • パワー(Power/力量)
  • 冷熱[右:熱(火炎);左:冷(氣體)]
  • エレキ(Elec/電力)
  • レーダー(Radar/雷達)
怪金剛---アーム(Arm)
  • ロープ(Rope)---鈎爪狀態、繩索、針球型&Cutter型及鎌刀型
  • パワー(Power)
  • ネット(Net)
  • ドリル(Drill)
超人迪加(香港版主題曲)的音調,跟Sky Rider有點相似。
回復 33# RiderYip1

係wo...唔講唔知...我試哼吓...真係幾乎一樣...大大你係點發覺架?:77:

回復 34# 老文
其實只是好似,不過絕對不是Sky的原曲.順便提及,作曲那位山本洋太,其實是香港作曲家江志仁.
回復 35# 超音

嘩..呢d資料都比你地搵到...服:77:
回復 36# 老文
師兄可以收番個"服"字,呢D所謂料,係維基大把啦,唔信你自己去睇下.
回復 37# 超音

真心服架..呢d冷知識..你地唔講...我真係唔會知的:77:
真心服架..呢d冷知識..你地唔講...我真係唔會知的
老文 發表於 14-5-2013 10:57 AM

這篇連其他嗰D都可以叫做冷知識???
全部基本嘢,重要轉貼日文,最勁都係加顏色咁大把.

老文兄真係唔使服,浪費個服呀.

回復 39# 超音

有d基本既我都會知既..但比如..shocker rider原來每個都有不同絕招就真係唔知...何況我都唔識日文...haha:56:同埋4號真身我係知佢死左..但唔知佢點死...而家就知了:77:
有d基本既我都會知既..但比如..shocker rider原來每個都有不同絕招就真係唔知...何況 ...
老文 發表於 14-5-2013 11:04 AM

那個係LZ貼完之後,其實我已補充,
Shocker Rider的不同武器,只是存在於設定,
播出時完全沒使用過.

LZ的確很勤力,或者可以說,轉貼過來是方便大家不用找.
不過最差的是,點解有D嘢,貼完又要開新主題再貼?而有D料,錯嘅都照貼,完全不去查明一下.
回復 41# 超音

可能一般人懶搵懶睇嘛(如我)...全部做晒頭條咪就可以一開就睇到囉...:77:
可能一般人懶搵懶睇嘛(如我)...全部做晒頭條咪就可以一開就睇到囉...
老文 發表於 14-5-2013 11:23 AM

咁咪重複發表囉,版規好似話唔得架,
如果個個都係咁做,成個版咪好似亂葬崗.
ピーター・ホー(何潤東)
在幪超史上首位華人出演Rider的男演員
  • 幪面超人Faiz(555)之電影版[2003年]---幪面超人PSYGA(315)/Leo
  • 新三國(2009年)---呂布

Decadeのてれびくん
ライダーキック
  • カブト
  • キバ
  • クウガ
  • ディケイド
  • アギト

------------------------------------------------
ライダーシュートとライダースラッシュ
  • 響鬼
  • 電王
  • 龍騎
  • フェイズ
  • ブレイド