Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [速報]國產 x2toys 幪面超人eternal小刀開箱

上午收件(順x真係好過份,琴日到香港,足足1日先派件)
包到咁,箱面既字句又點會睇到呢

有設計過既外盒,大陸野算係咁

竟然能夠與戒指連動,為左佢一陣去反狗烤入兩隻玩下

刀身

沒有memory在身,回家試試,佢地表明可以做到dx效果,能夠連動腰帶既dx memory

好鈍

有得入電,有喇叭,相信是佢地當時表明既隱藏功能

尺寸還可以

conclusion
太輕,除左刀刃有上光油,上色與玩具dx差唔多,未試音效
國產牌子,dx質素,4個半人仔太多了,連運費匯價番到香港6條魚
唯一可取,cosplay一流,尺寸嬴好多分
嘩...而家國產連呢D都出得到..咁就真係無咩做唔出了:58:
同鋪主傾過,佢地有同東映傾copyright,傾左半年,但最終東映都係唔比佢地正式授權大量生產
所以(佢話)得少少可以賣
個原型都係用3d print,睇到好多近年來既fan made玩具都有唔少3d print
我諗日後3d printer再普及,玩具業界只有求更精緻上色更靚爭一口氣
ching可以pm邊度有得買同幾錢嗎?thx
嘩...而家國產連呢D都出得到..咁就真係無咩做唔出了
老文 發表於 12-4-2013 05:06 PM

我不知道為什麼我笑了 ! :34:
首先期待師兄的玩後報告,但小弟都覺得奇怪,出得「永恆」腰帶、但係又無武器?!連skull都有把槍喇,其實生產商有無諗過出「永恆」的武器呢?
首先期待師兄的玩後報告,但小弟都覺得奇怪,出得「永恆」腰帶、但係又無武器?!連skull都有把槍喇,其實生 ...
tak_930 發表於 14-4-2013 04:57 PM

因為有trigger magnum先~~~~~~~~:(
比成$600蚊買大陸野,褸主真係好有錢
比成$600蚊買大陸野,褸主真係好有錢
wong2323 發表於 16-4-2013 09:31 PM

hahaha你知唔知日本各大玩具廠有幾多野係大陸做:p
我想知呢位CHING係咪件件玩具都係MIJ{:1_203:}

我個人玩玩具就係睇質素優先,正如模魂既卡碧尼正過BANDAI既一樣道理
事實上1:1既尺寸對比資料集真係做得好準