Toysdaily 玩具日報

查看: 11140|回復: 10

[玩具攝影] 「超像可動」 JOJO奇妙冒險PART 5 黄金の風 - 祖羅.祖班拿 + 黃金體驗!!!

終於都買左~~~

開盒!

咁多代JOJO, 最正真係呢PAIR~

流氓巨星!

Gold Experience - 黃金體驗

拎起黎都幾墜手~

睇漫畫初時覺得呢隻替身唔係咁靚, 睇睇O下又覺得順眼左..

尤其實膊頭個飛翼雕花~

腰前兩條銀色帶係軟膠, 可擺出唔同O既動作

PAT PAT 塊布~

「超像可動」最勁就係可以將荒木飛呂彥筆下極度複雜同細
緻的DETAIL統統實體化.... 個原型師真係好勁~

Giorno Giovanna - 祖羅.祖巴拿, 第五代JOJO

由於義大利文係冇"J" 呢個字, 所以頭四集用開的"JOJO" 就變成左可以用義大利文發O音既"GIOGIO"

開盒先至發覺有一個頭冇左條辮仔.....

自己用AB 不地搓返條出黎~

做返80%似+ 上返色就算~ 乾左再刻返D 髮紋~

即係類似咁~

「同樣的說話請別我講兩次.....」

甲蟲扣針同埋衫仔上面的其他DETAIL

對皮鞋都有甲蟲扣飾~

個頭髮同件衫仔真係雕得好好.... 完全做得返漫畫入面O既飄逸感覺

成個星期都落雨..... 搵日先上返色~

另一個頭~

「黃金體驗!!」

無駄無駄無駄無駄無駄無駄無駄無駄無駄無駄!!!!!

擺埋一齊先至發覺原來黃金體驗係大隻過祖羅咁多...

經典POSE

所有PARTS~ 多謝收睇~
我都係而家先開始睇JO JO!我開始迷上佢!我要入坑啦!:(多谢師兄開箱報告!{:1_220:}
Add marks for your good report!  Let's wait for Part 3 in TV together! :)
實在太有型了! :36:
回復 2# andysin33

大大, 記得要看漫畫版, 這才可以原汁原味欣賞荒木老師神一般的畫功!!!

:78:
回復  andysin33

大大, 記得要看漫畫版, 這才可以原汁原味欣賞荒木老師神一般的畫功!!!
CUHUNTER 發表於 11-4-2013 04:11 PM

好的,好的!多谢師兄提醒!:handshake:
回復 6# andysin33

不客氣! :73:

JOJO這本漫畫[唔怕你後追, 最怕你錯過]
因為幾時看都咁前衛. {:1_203:}
JoJo fan :65:

終於都買左~~~

開盒!

咁多代JOJO, 最正真係呢PAIR~

流氓巨星!

Gold Experience - 黃金體驗

...
雲端虹 發表於 10-4-2013 09:35 PM

好正呀:D:shy:
回復  andysin33

不客氣!

JOJO這本漫畫[唔怕你後追, 最怕你錯過]
因為幾時看都咁前衛.  ...
CUHUNTER 發表於 11-4-2013 05:07 PM

師兄!正呀我超鐘意呢句!比個good你呀!:71:
手痕整左一張~~~